Verduin, Caroline – Raadslid D66

Profielfoto van Caroline Verduin, raadslid D66

Wie ben ik?

Ik ben Caroline, docent aan de Haagse Hogeschool en gemeenteraadslid in de prachtige stad Den Haag. Als raadslid zet ik me elke dag in voor een Den Haag waar elke leerling een goede docent voor de klas heeft, elke inwoner goed kan sporten en geen arbeidsmigranten vergeten achterblijft. Als ik niet voor de klas sta of voor de stad bezig aan het werk ben ben ik waarschijnlijk aan het sporten. Op de atletiekbaan bij HAAG atletiek, in de verschillende boulderhallen, in de Haagse zwembaden of gewoon op mijn racefiets.

Wat ik doe in de raad?

Als raadslid zet ik mij in de commissie Samenleving in voor gelijke kansen in het onderwijs, door me in te zetten tegen het lerarentekort. Als sportieveling, gun ik iedereen een lang en gezond leven en regelmatige sport en beweging hoort daarbij. En als dochter van een Poolse moeder, trek ik mij het lot aan van de vele vergeten arbeidsmigranten in onze stad die te vaak onder kwetsbare omstandigheden wonen en werken. Ik woon met veel plezier in de wijk Rustenburg-Oostbroek en als raadslid heb ik stadsdeel Escamp onder mijn hoede.

Wat zijn mijn speerpunten?

Het is mijn missie om gelijkere kansen te bereiken in Den Haag. We zien dat in Den Haag het nogal uitmaakt in welke wijk je woont of je een taalachterstand hebt of waarschijnlijk in slechtere gezondheid eerder overlijdt. Jouw adres mag niet jouw leven bepalen. Daarom moeten we zorgen voor goed onderwijs met voldoende gemotiveerde leraren. Alleen dan hebben alle kinderen een gelijke kans om hun talenten te ontwikkelen. We moeten zorgen voor meer goede plekken om te bewegen of een sport te beoefenen. Alleen dan krijgt iedereen een gelijke kans op een lang en gezond leven. En we moeten als stad en als overheid betere regels en meer oog hebben voor onze arbeidsmigranten. Alleen dan krijgen arbeidsmigranten ook een gelijke kans op goed werk en goed wonen.

Ik ben een echte Hagenaar/Hagenees omdat…

Voor mijn studie ben ik verhuisd naar Den Haag. Mijn studie en de sportvereniging hebben mij geholpen om mij thuis te voelen. Inmiddels ben ik me zo erg thuis gaan voelen dat ik de politiek in wilde gaan, om mijn thuisstad nog beter te maken. En de cirkel is rond, nu ik als docent lesgeef aan de studie die ik zelf ooit gedaan heb.

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

  • Docent bij de Haagse Hogeschool

Onbetaald:

  • Vrijwilliger Polka centrum vrouwen

Er is een (subsidie-)relatie tot de gemeente bij de rechtspersoon waar ik mijn bestuursfunctie vervul. Dit betreft: Polka

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070