Mostert, Marije – Raadslid D66

Profielfoto van Marije Mostert, raadslid D66

Wie ben ik?

Marije Mostert, getrouwd en moeder van een zoon van 14 jaar. Hobby’s naast politiek, film kijken, lekker koken met een wijntje en lezen. Daarnaast ga ik graag naar theater. Een dag niet lachen is een dag niet geleefd. Ik ga stuk als ik Lucky TV kijk en dan vooral Willy.

Wat ik doe in de raad?

Namens D66 ben ik raadslid. Ik ben woordvoerder veiligheid, integratie, emancipatie, sekswerk, Maatschappelijke Opvang en armoede.

Wat zijn mijn speerpunten? 

Iedereen in Den Haag moet veilig en zichtbaar zichzelf kunnen zijn, ongeacht hoe je eruitziet, wat je gelooft of van wie je houdt. Daar maak ik mij hard voor. Dat gaat van het aanpakken van straatintimidatie tot het stoppen van femicide.

Daarnaast zet ik me in voor de sociaal-economische zelfstandigheid van vrouwen. Want in Den Haag is de helft van de vrouwen afhankelijk van hun partner en dat maakt hen kwetsbaar.

Mijn favoriete plek in Den Haag is:

Geboren en getogen in het Regentessekwartier, maakt dat ik me hier het meeste thuis voel. Het is een buurt met veel verschillende mensen en ik houd van mensen in al hun verscheidenheid. Daarnaast kom ik graag in de Oude Molstraat en China Town.

Ik reis veel met het OV. Tip, ga eens in lijn 11 of lijn 1 zitten en rijd door heel Den Haag, heerlijk kijken naar onze mooie diverse stad. 

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

 • Adviseur Sociale Veiligheid ROC Mondriaan (Advies en coördinatie over vraagstukken m.b.t. sociale veiligheid binnen het ROC Mondriaan).
  • Er bestaat een subsidierelatie tussen werkgever (ROC Mondriaan) en de gemeente Den Haag.

   Contact

   Hoe kunnen we helpen?

   Chat

   Telefoon

   14070