Mekers, Peter – Raadslid D66

Profielfoto van Peter Mekers, raadslid D66

Wie ben ik?

Als enthousiaste import Hagenaar ben ik verliefd geworden op onze mooie stad tijdens mijn studie Bestuurskunde. Na op verschillende plekken in Den Haag te hebben gewoond, mogen mijn man en ik nu het centrum van de stad thuis noemen. Naast mijn raadswerk ondersteun ik als secretaris diverse overleggen tussen vakbonden en de overheid alsook medezeggenschapsorganen. Ook ben ik actief voor het Rode Kruis en vakbond FNV. Mensen helpen en het beste willen voor de samenleving past goed bij mij, daarom ben ik bij D66 politiek actief geworden. Ook het presenteren en produceren van podcasts vind ik leuk om te doen, dit heb ik al voor FNV en D66 mogen doen. In de vrije tijd die me nog rest, lees en reis ik graag, maar ook dans, theater en muziek kan me bekoren.

Wat ik doe in de raad?

Als raadslid voor D66 houd ik me bezig met de onderwerpen mobiliteit, wonen en welzijn. De wijk Loosduinen heeft mijn speciale aandacht omdat ik hier vele jaren als bewonersconsulent voor een Haagse woningcorporatie heb gewerkt.

Met een groep raadleden en de griffie bereid ik de bijeenkomsten ‘Raad in de Stad’ voor, waarin bewoners van een wijk met de raad in gesprek gaan over voor hun belangrijke onderwerpen.

Namens de raad zit ik in de Adviescommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag om onze stad te vertegenwoordigen. Het gaat hier over besluiten over ons Openbaar Vervoer en mobiliteit in de regio.

Waarom ben ik de politiek in gegaan?

In een vorige baan als bewonersconsulent zag ik dat de leefbaarheid in veel Haagse wijken onder druk staat en dat niet voldoende kansen werden benut. Beter weten welke wijken kwetsbaar zijn en vervolgens echt werk maken van verbetering is nodig. De verschillen tussen wijken zijn te groot. We moeten hierover meer afspraken maken met verhuurders en anderen, daar zie ik mooie kansen en dat was voor mij de grootste drijfveer om in de politiek te gaan.

Het leukste aan Den Haag vind ik…

De diversiteit van onze stad, van historisch centrum met haar grachtenring, tot strand en groene parken, van Haagse Markt tot Loosduinse Abdijkerk, van de recente wijken zoals Ypenburg tot naoorlogse uitbreidingen met allemaal hun eigen charmes en bijzondere bewoners. In steen, mensen en organisaties is onze stad heerlijk divers. Een stad vol parels en kansen.

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

  • Secretaris TOV bij de stichting CAOP in Den Haag. 

Onbetaald:

  • Vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis
  • Kaderlid, lid ledenparlement, Secretaris Netwerk Regenboog FNV (actief op landelijk en internationaal niveau)
  • Voorzitter stg. Jeugdparticipatie Nederland (slapende stichting, landelijk niveau)

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070