Groot, Hinke de – Raadslid CDA

Wie ben ik?

Mijn naam is Hinke en ik ben 28 jaar oud. Na mijn studie Rechten ben ik naar Den Haag gekomen voor mijn werk bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, waar ik nu werk aan de verduurzaming van de landbouw. Ik heb een tijd in Laakhavens gewoond. Nu woon ik samen met mijn vriend Hielke op Scheveningen.

Wat ik doe in de raad?

Ik ben raadslid en ben lid van de commissie ruimte. In de commissie leefomgeving voer ik het woord op de onderwerpen duurzaamheid, energie en klimaat. Daarnaast houd ik mij bezig met studentenzaken, kerken en ben ik aanspreekpunt voor Scheveningen, Loosduinen, Haagse Hout en Archipel/Willemspark.

Waarom ben ik de politiek in gegaan?

Ik wil me inzetten voor een Den Haag waar mensen zich thuis voelen. Dit doe ik door mij hard te maken voor een groene stad waar studenten en starters een betaalbare woning kunnen vinden. Laten we samen vormgeven aan een duurzame stad, waar we fijn kunnen wonen en omzien naar elkaar. Een plek waar iedereen zich thuis voelt, betekent dat we samen moeten werken aan een stad waar het fijn is om samen te leven. Daarom moeten we niet alleen huizen bouwen, maar tegelijkertijd zorgen voor genoeg voorzieningen en ontmoetingsruimte.

Het leukste aan Den Haag vind ik…

In onze bruisende stad heb ik gemerkt dat hier de mooiste kansen liggen om je talenten te benutten en van betekenis te kunnen zijn voor een ander. Ik houd van mensen ontmoeten op de gezellige pleintjes en door de prachtige duinen te gaan op mijn racefiets. Vanaf mijn stage, jaren geleden, heb ik gezien dat Den Haag zich ontwikkelt. Dat zie ik ook goed in nieuwe wijken zoals Laakhavens waar de toekomst van de stad letterlijke gevormd wordt. Daar word ik enthousiast van.

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

  • Beleidsmedewerker ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Onbetaald:

  • Vrijwilliger huiswerkbegeleiding Stichting Avrasya Schilderswijk

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070