Gerritsen, Leonie – Raadslid Partij voor de Dieren

Profielfoto van Leonie Gerritsen, raadslid Partij voor de Dieren (foto: Martijn Beekman)

Wie ben ik?

Ik ben sinds 2018 werkzaam voor de Haagse Partij voor de Dieren fractie, en raadslid sinds 2022. Daarvoor heb ik gewerkt in theater en in het onderwijs. Ik hou van (live)muziek, festivals en van kunst en ben graag buiten in de natuur. Als kind zette ik me altijd al in voor dieren en werd op latere leeftijd steeds meer een activist voor dierenrechten, veganisme, klimaat en natuur. Dat activisme gebruik ik nu graag in mijn politieke werk.

Wat doe ik in de raad?

In de raad houd ik me bezig met buitenruimte, duurzaamheid, mobiliteit en cultuur. Ik wil Den Haag vergroenen, met veel aandacht voor biodiversiteit en een gezonde bodem. Ik kom in actie tegen bomenkap en zet me in voor meer biodiversiteit en duurzame energie. Ook wil ik Den Haag aantrekkelijker maken voor voetganger, fiets en OV. (Geparkeerde) auto’s nemen nu veel te veel openbare ruimte in. Tot slot ben ik als kunst- en cultuurliefhebber fanatiek in debatten over dit onderwerp. Ruimte voor makers, het koesteren van kleine/middelgrote instellingen, goed cultuuronderwijs en een Haagse vrijplaats zijn een aantal van de onderwerpen die mij veel bezighouden.

Waarom ben ik de politiek ingegaan?

Ik maak me zorgen over veel ontwikkelingen in de maatschappij. Populisme, kapitalisme en polarisatie zorgen voor een samenleving die slecht is voor de natuur, voor de dieren en voor mensen in een kwetsbare positie. Ik wilde die zorgen omzetten in actie en ben toen van activisme en vrijwilligerswerk richting de politiek gegaan.

Het leukste aan Den Haag vind ik …

Dat ik met 20 minuten fietsen me kan verplaatsen tussen de rust van de duinen en het strand, naar de reuring en het culturele aanbod in het centrum. Beide zijn voor mij onmisbaar!

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Geen

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070