2e kindervragenuur in Haagse raad

De gemeenteraad van Den Haag organiseerde op donderdag 30 november 2023 voor de 2e keer een kindervragenuur. Kinderen van de Annie M.G. Schmidtschool, islamitische basisschool Yunus Emre en OBS Benoordenhout kwamen naar het stadhuis om de raadsleden, wethouders en burgemeester vragen te stellen over verschillende onderwerpen.

De vragen gingen onder andere over een rookverbod rond scholen, klimaat en het aanstellen van schoolhonden.

Jongerenparticipatie

De Haagse gemeenteraad vindt het belangrijk om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de lokale democratie. Daarom organiseert de gemeenteraad regelmatig voorlichtingsactiviteiten voor jongeren. Zo worden er jaarlijks diverse debatdagen georganiseerd voor scholieren en studenten. Ook ontvangt de gemeenteraad wekelijks diverse schoolklassen op het stadhuis. Daarnaast wordt dit schooljaar 2 keer een kindervragenuur georganiseerd.

Eerste kindervragenuur

De suggestie om een kindervragenuur te organiseren kwam oorspronkelijk van voormalig raadslid Fonda Sahla. Zij diende hier eind 2020 schriftelijke vragen over in. Wegens de coronamaatregelen heeft het even geduurd voor het kindervragenuur georganiseerd kon worden. Op 8 juni 2023 hield de Haagse raad haar eerste kindervragenuur.

Terugkijken

Begin externe link: Kijk het Haagse kindervragenuur terug(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070