Den Haag heeft een eigen klimaatakkoord

Den Haag heeft sinds 10 april een eigen klimaatakkoord. Meer dan 100 bedrijven, organisaties, bewonersgroepen en de gemeente werkten hieraan mee. In het akkoord staan afspraken om de uitstoot van CO2 te verlagen en samen te werken aan een gezonde, groene stad.

In bedrijfsverzamelgebouw De Titaan in de Binckhorst zetten 115 partijen hun handtekening onder de afspraken in het klimaatakkoord.

115 bedrijven, 38 klimaatdeals

Het klimaatakkoord is opgesteld door 115 bedrijven, organisaties en de gemeente. Het afgelopen jaar werkten zij aan ‘klimaattafels’ aan concrete afspraken om de uitstoot van CO2 te verlagen en Den Haag voor te bereiden op een ander klimaat.

In het akkoord staan 38 klimaatdeals. Overheden gaan bijvoorbeeld 32 van de belangrijkste overheidsgebouwen in Den Haag volledig verduurzamen. Vijf woningcorporaties en de gemeente hebben afgesproken om 50.000 woningen aardgasvrij te maken.

Grote Haagse werkgevers gaan hun werknemers stimuleren om minder met de auto naar het werk te gaan. Bewonersorganisaties zorgen dat in meer wijken deelauto’s beschikbaar komen. En scholen en gebedshuizen gaan aan de slag met zonnepanelen en groene daken. Iedereen draagt een steentje bij.

Begin externe link: Lees verder op DuurzameStad(Externe link), einde externe link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070