Den Haag Informatiecentrum

Heeft u vragen over de diensten en producten van de gemeente Den Haag?
Wilt u Haagse bestemmingsplannen, bezwaarschriften, bestuurlijke stukken en raads- en commissiestukken bekijken? Dan kunt u terecht bij het Den Haag Informatiecentrum in het Atrium van het stadhuis.

Afspraak maken

Het Den Haag Informatiecentrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Wilt u langskomen, maak dan een afspraak.

Afspraak maken

  Bekendmakingen

  Na de publicatie van een bekendmaking kunt u deze en de daarbij horende stukken nog 1 jaar inzien bij het informatiecentrum.

  U kunt van een bekendmaking van omgevingsvergunningen online opvragen:

  • de aanvraag
  • de beschikking
  • en bijlagen

  Deze documenten bevatten geen privégegevens en zijn daardoor anoniem. De documenten mogen daarom door iedereen worden gelezen.

  Niet altijd openbaar

  Een uitzondering is als het gaat om de veiligheid van personen, de samenleving en de bescherming van het cultureel erfgoed. De documenten kunnen dan voor een deel of helemaal vertrouwelijk zijn en mogen daarom niet door iedereen worden ingezien. De aanvraag en de beschikking kunnen wel door iedereen worden gelezen. Gaat het om de veiligheid van het land of om het Koningshuis? Dan zijn ook de aanvraag en de beschikking geheim.

  De percelen of gebouwen waarvoor de gemeente zo’n uitzondering maakt, staan op een lijst: het centraal register. Dit register is niet openbaar. Meer hierover kunt u lezen in de Beleidsregel vertrouwelijke omgevingsvergunningen Den Haag 2019.

  Let op!
  In verband met de coronacrisis worden momenteel alleen geanonimiseerde stukken toegezonden als u deze stukken nodig heeft voor uw bezwaar- of beroepszaak.​ Aanvragen voor toezending van anonieme stukken voor niet lopende dossiers worden op een wachtlijst geplaatst.

  Een publicatie opvragen

  Balie bouwtekeningen

   • Wilt u bouwtekeningen inzien die vanaf 2010 gemaakt zijn? Maak eerst een afspraak bij het Den Haag Informatiecentrum. 
   • Wilt u bouwtekeningen inzien van voor 2010, dan kunt u op afspraak terecht bij de Inzagebalie Bouwtekeningen.

   Adres

   Spui 70
   2511 BT Den Haag

   Postadres

   Postbus 12 600
   2500 DJ Den Haag

   Gepubliceerd: 2 juli 2018Laatste wijziging: 2 april 2021