Uittreksel attestatie de vita aanvragen

Het uittreksel attestatie de vita is een bewijs dat u nog in leven bent. Een instantie die moet uitkeren kan u vragen om een bewijs dat u nog in leven bent.

  Wat staat er in het uittreksel vermeld?

  • uw naam
  • uw voorna(a)m(en)
  • uw geboortedatum en -plaats
  • uw woonadres

  Voorwaarden

  • U staat ingeschreven op een adres in Den Haag.
  • Staat u niet (meer) ingeschreven in de BRP (voorheen GBA) en is Den Haag de laatste gemeente waar u ingeschreven stond in Nederland? Kom dan persoonlijk langs aan de balie met een geldig legitimatiebewijs. Voor een meertalig uittreksel maakt u hiervoor eerst een afspraak bij de gemeente.

   Aanvragen

   Het uittreksel Attestatie de vita vraagt u aan via DigiD.

   U kunt een uittreksel Attestatie de vita ook aanvragen bij de informatiebalie op stadsdeelkantoor Centrum of stadsdeelkantoor Escamp. U krijgt het uittreksel direct mee. Kijk voor de openingstijden en de vrije inloopuren op openingstijden en locaties stadsdeelkantoren.

   Pensioen

   Gaat u binnenkort met pensioen of ontvangt u al pensioen? Dan krijgt u dit uittreksel gratis. Digitaal aanvragen is in dit geval niet mogelijk. Vraag uw gratis attestatie de vita schriftelijk aan bij Publiekszaken. Doe dit met een brief die u heeft ondertekend, een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van het schriftelijk verzoek van het pensioenfonds.

   Wilt u een uittreksel voor iemand anders opvragen? Ook dat kan niet digitaal. Lees meer over een uittreksel BRP voor iemand anders aanvragen.

   Kosten

   € 14,60 in 2019. U betaalt dit bedrag bij uw online aanvraag direct met iDEAL. Haalt u een meertalig attestatie de vita op bij stadsdeelkantoor Centrum of stadsdeelkantoor Escamp? Dan kunt u die contant of met pin betalen.

   Hoe lang duurt het?

   • U krijgt het uittreksel binnen 2 werkdagen thuisgestuurd.
   • Een meertalig uittreksel attestatie de vita krijgt u direct mee.
   • Het gratis uittreksel attestatie de vita krijgt u binnen 2 dagen thuisgestuurd nadat uw schriftelijke aanvraag is ontvangen door de gemeente.

   Meertalig uittreksel attestatie de vita

   Het uittreksel attestatie de vita is ook meertalig verkrijgbaar. Een meertalig uittreksel bestaat uit Nederlands en Frans inclusief een bijlage met uitleg in het Duits, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees en Turks.

   Vraagt u een meertalig uittreksel attestatie de vita aan? Dat kan alleen als u persoonlijk langskomt aan de balie van stadskantoor Centrum of Escamp met een geldig legitimatiebewijs. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente.

   Maak een afspraak