Uittreksel attestatie de vita aanvragen

Het uittreksel attestatie de vita is een bewijs dat u nog in leven bent. Een instantie die moet uitkeren kan u vragen om een bewijs dat u nog in leven bent.

Op zaterdag 25 januari 2020 tussen 8.30 en 16.30 uur is het indienen van een aanvraag niet mogelijk vanwege onderhoudswerkzaamheden.

   Voorwaarden

   • U staat ingeschreven op een adres in Den Haag.
   • Staat u niet (meer) ingeschreven in de BRP en is Den Haag de laatste gemeente waar u ingeschreven stond in Nederland? Kom dan persoonlijk langs aan de balie met een geldig legitimatiebewijs. Voor een meertalig uittreksel maakt u hiervoor eerst een afspraak bij de gemeente.

    Aanvragen

    Digitaal

    Het uittreksel attestatie de vita vraagt u aan via DigiD.

    Aan de balie

    U kunt een uittreksel attestatie de vita aanvragen bij de informatiebalie op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. U krijgt het uittreksel direct mee. U moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Kijk voor de openingstijden en de vrije inloopuren op openingstijden en locaties stadsdeelkantoren.

    Meertalig uittreksel attestatie de vita

    Het uittreksel Attestatie de vita is ook meertalig verkrijgbaar. Een meertalig uittreksel bestaat uit Nederlands en Frans inclusief een bijlage met uitleg in het Duits, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees en Turks.

    Vraagt u een meertalig uittreksel attestatie de vita aan? Dat kan alleen als u persoonlijk langskomt aan de balie van Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg met een geldig legitimatiebewijs. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente.

    Maak een afspraak

    Kosten

    € 13,40. Vanaf 1 februari 2020: € 13,80. U betaalt dit bedrag bij uw online aanvraag direct met iDEAL.

    Haalt u een meertalig attestatie de vita op bij Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg? Dan kunt u pinnen of contant betalen.

    Hoe lang duurt het?

    • Binnen 2 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Afhankelijk van de postbezorging op uw adres kan dit langer duren.
    • Een meertalig uittreksel attestatie de vita krijgt u direct mee.
    • Heeft u een gratis uittreksel attestatie de vita aangevraagd? Dan stuurt de gemeente het uittreksel binnen 2 werkdagen op na ontvangst van uw schriftelijke aanvraag.

    Goed om te weten

    • Op het uittreksel staan uw naam, uw voorna(a)m(en), uw geboortedatum en -plaats en uw woonadres.
    • Gaat u binnenkort met pensioen of ontvangt u al pensioen? Dan krijgt u dit uittreksel gratis. Digitaal aanvragen is in dit geval niet mogelijk. Vraag uw gratis attestatie de vita schriftelijk aan bij Publiekszaken. Doe dit met een brief die u heeft ondertekend, een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van het schriftelijk verzoek van het pensioenfonds.
    • Wilt u een uittreksel voor iemand anders opvragen? Ook dat kan niet digitaal. Lees meer over een uittreksel BRP voor iemand anders aanvragen.
    • Moet u het document laten vertalen? Dan kunt u dat laten doen door een beëdigd tolk/vertaler. Voor documenten nodig binnen de EU kunt u eventueel samen met het Nederlandse document een meertalig modelformulier aanvragen.