Zorgen voor een schone buurt

Elke dag werken veel medewerkers van de gemeente aan een schone stad. Help ook mee en zorg voor minder zwerfafval in uw buurt.

De meeste mensen gooien hun afval netjes weg. Toch zwerft er nog te veel afval rond. Misschien ook bij u in de buurt. Wilt u hier iets aan doen?

Afvalknijper aanvragen

Wilt u uw buurt opruimen en schoonhouden? Vraag dan een afvalknijper aan bij de gemeente.

Foto: Henriëtte Guest
Foto: Henriëtte Guest

Samen tegen zwerfafval

Zwerfafval is slecht voor mensen, dieren en het milieu. De meeste mensen doen daarom hun best om hun buurt schoon te houden. Dit kunt u zelf doen voor een schone buurt:

  • Zet geen vuilniszakken of los afval naast een afvalcontainer. Dit trekt ongedierte aan. En de medewerkers van Haagse Milieu Services kunnen de containers niet goed legen als er afval in de weg staat.
  • Wordt het afval bij u in vuilniszakken opgehaald? Gebruik dan van 1 maart tot en met 30 oktober de gratis gele meeuwenzakken. Meeuwen kunnen deze extra stevige zakken minder makkelijk openpikken. Kijk waar u deze zakken kunt afhalen op de pagina Begin link: Meeuwenoverlast beperken, einde link. .
  • Heeft u afval dat niet in de container past? Breng het weg naar een afvalbrengstation. Dat kan van maandag tot en met zaterdag. Ook kunt u een afspraak maken om grofvuil op te laten halen.
  • Bent u onderweg? Gooi uw afval in een afvalbak. Ook klein afval, zoals sigarettenpeuken en kauwgom. Of neem het mee en gooi het thuis weg.
  • U mag flyers, folders en samples uitdelen (flyeren) op straat. U moet dan wel de flyers, folders en samples die mensen op de grond gooien (laten) opruimen. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen.
  • Voer geen vogels. Voedsel dat blijft liggen, trekt ratten aan.
  • Kennen mensen om u heen deze basisregels niet? Vraag bij het stadsdeel informatiefolders aan. Of wijs ze op deze webpagina.
Foto: Henriëtte Guest
Foto: Henriëtte Guest

Zie ook

Meer weten over wat u kunt doen tegen zwerfafval?

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070