Ondergrondse restafvalcontainers voor een schone buurt

De gemeente plaatst op veel plekken ondergrondse containers voor restafval. Hierdoor blijft uw straat schoon en opgeruimd. Lees meer over de containers op deze pagina.

Ondergrondse containers hebben veel voordelen:

  • u kunt zelf kiezen wanneer u uw vuilniszak wegbrengt
  • u heeft minder last van dieren, zoals ratten, meeuwen en katten
  • u heeft minder last van zwerfafval door opengescheurde vuilniszakken
  • u woont in een schonere en gezondere omgeving.

Plaatsen van containers in uw buurt

De gemeente plaatst niet zomaar een container. De gemeente bekijkt eerst op welke plek de container het beste kan komen. Als bewoner kunt u hierover meedenken. U leest meer over de stappen op de pagina Plaatsing ondergrondse restafvalcontainers.

Wilt u weten in welke buurten de gemeente nieuwe ondergrondse containers wil plaatsen? Bekijk ze op de pagina Buurten waar ondergrondse restafvalcontainers komen.

Informatiebijeenkomst

De gemeente hield dinsdag 23 maart 2021 een digitale informatiebijeenkomst over de ondergrondse restafvalcontainers in een deel van Belgisch Park. Wilt u bij de bijeenkomst terugkijken? Klik dan op onderstaande button.

Informatiebijeenkomst terugkijken

Ondergrondse afvalcontainers

Spelregels: zo gebruikt u de container

Bekijk hoe u de container moet gebruiken:

  • Gooi uw restafval in een goed gesloten zak in de container.
  • Gooi geen los afval in de container. Los afval gaat stinken.
  • Zet uw vuilniszak niet naast de container. Zit de container vol? Loop dan naar een andere container in de buurt.
  • De containers zijn alleen voor huishoudelijk afval (restafval) dat in een vuilniszak past. Grofvuil, zoals een tuinstoel of wasrek, hoort niet in of naast de container. U kunt dit grofvuil naar een afvalbrengstation brengen of een afspraak maken om het gratis op te laten halen.
  • Bedrijven mogen de container niet gebruiken.
  • Gooi tussen 22.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends géén zakken in de container. Dat maakt teveel lawaai.
In Den Haag heeft u geen pasje nodig om de containers te openen.

Containers worden regelmatig leeg gemaakt

Op vaste dagen in de week komt er een vuilniswagen langs om de containers leeg te maken. Dat gebeurt alleen tussen 7.00 uur 's ochtends en 22.00 uur 's avonds. Het legen duurt 5 tot 10 minuten per container.

De container is groot genoeg voor het aantal woningen dat er gebruik van maakt. Ook het aantal ophaaldagen is hierop afgestemd. De kans is hierdoor klein dat de container voor de ophaaldag vol zit.

Volle, verstopte of vieze container melden

Is de container toch vol? Of is de container kapot of vies? Maak dan een melding bij de gemeente. U kunt een melding doen via de pagina Volle of kapotte container melden.  

Help mee de containers schoon te houden

Staan er ondergrondse containers in uw straat? Als u wilt kunt u helpen om de plek rond de containers schoon te houden. U krijgt dan een sleutel om de container aan de zijkant te openen en verstoppingen te verhelpen. Zo draagt u bij aan een schone en prettige buurt. Meld u aan via de pagina Ondergrondse container adopteren.

Schoonmaken containers

De gemeente laat de ondergrondse afvalcontainers elk jaar helemaal schoonmaken. Is de bak erg vies of stinkt hij? U kunt dit melden bij de gemeente.

Zie ook: Huishoudelijk afval

Gepubliceerd: 15 april 2020Laatste wijziging: 24 maart 2021