Uw zoekopdracht

Binnenstad Express: snel en goedkoop naar Den Haag

Gepubliceerd: 
21 april 2017
Laatste wijziging: 
21 april 2017

Gaat u naar het centrum van Den Haag? Vermijd files en bespaar parkeergeld door te parkeren bij P+R Hoornwijck. Vanaf hier reist u met de Binnenstad Express naar de Haagse binnenstad.

Auto bij Park en Ride Hoornwijk

P+R Hoornwijck

Laan van Zuid Hoorn 38
2289 DE Rijswijk

Routebeschrijving

Op de A4, A12 en A13 staan voor het verkeersplein Ypenburg borden 'P+R Hoornwijck'. Volg deze borden naar de parkeergarage aan de Laan van Zuid Hoorn 38 in Rijswijk. In de garage is plaats voor 444 auto’s. Er zijn 6 oplaadpunten voor elektrische auto's. De afstand naar de tramhalte Laan van ’s Gravenmade waar de Binnenstad Express stopt is 260 meter. Deze tram rijdt elke 10 tot 15 minuten en brengt u naar de binnenstad van Den Haag. Kijk voor de actuele vertrektijden op www.htm.nl.

Hoe werkt het?

Na het inrijden van de garage koopt u bij de betaalautomaat een P+R-kaart. Die kaart gebruikt u om weer uit te rijden en als dagkaart voor de tram. U hoeft met de kaart niet in en uit te checken in de tram. De dagkaart is in heel Den Haag onbeperkt geldig op al het openbaar vervoer van de HTM.

Openingstijden en tarief

P+R Hoornwijck is 24 uur per dag geopend. Parkeren plus een dagkaart voor de trams en bussen kost:

 • 1 persoon en 1 auto   : € 5
 • 2 personen en 1 auto : € 6
 • 3 personen en 1 auto : € 7
 • 4 personen en 1 auto : € 8
 • 5 personen en 1 auto : € 9

  Langer dan 1 dag parkeren?

  Langer dan 1 dag parkeren kan ook. Voor de terugrit met de tram betaalt u dan voor elke persoon het normale reistarief (met de OV-chipkaart of door een kaartje bij de bestuurder te kopen). Het parkeren kost € 1,25 per uur met een maximum van € 7,50 voor elke extra dag. Als u terugkomt op het terrein van P+R Hoornwijck, stopt u de uitrijkaart in de betaalautomaat. Nadat u het gevraagde bedrag heeft betaald, kunt u uitrijden.

  Gepubliceerd: 
  21 april 2017
  Laatste wijziging: 
  21 april 2017