Uw zoekopdracht
Product

Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

Gepubliceerd: 24 februari 2014 Laatste wijziging: 07 maart 2014

Bent u langdurig ziek en/of gehandicapt? Dan heeft u vaak te maken met hoge bijkomende kosten. Bijvoorbeeld de lidmaatschapskosten van een patiëntenvereniging of verpleegmateriaal dat de ziektekostenverzekering niet vergoedt. U kunt hiervoor een tegemoetkoming aanvragen.

Voldoet u aan de voorwaarden dan kunt u digitaal een aanvraag indienen. Een tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten kunt u alleen voor 2014 aanvragen.

Aanvragen

Vindt u het moeilijk om een digitaal aanvraagformulier zelf in te vullen? Voor hulp met het invullen van digitale aanvragen kunt u terecht bij de internethoek van Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. U kunt ook een papieren aanvraagformulier halen bij de Advies- en inforamtiebalie op een van de stadsdeelkantoren.

Nodig bij de aanvraag

  • Kopie van een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument (geen rijbewijs)
  • Kopie van uw laatste inkomstenbewijs (uitkeringsspecificatie, loonstrook of ontvangstbewijs/afschrift van alimentatie of andere inkomsten)
  • Bewijs van uw rekeningnummer (kopie bankafschrift met leesbare tenaamstelling)
  • Kopie van uw WMO-indicatie of CIZ-indicatie
  • Bent u zelfstandig ondernemer? Stuur dan uw belastingaangifte mee

Inwoners van Den Haag met een laag inkomen die langdurig ziek of gehandicapt zijn, kunnen 1 keer per jaar de Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten aanvragen. De tegemoetkoming is € 125.
Voor alle informatie over de Ooievaarsregelingen 2014 lees de Folder Ooievaarsregelingen.

PDF bestandFolder Ooievaarsregelingen 2014  (PDF, 199 kB)

Voorwaarden

  • U bent inwoner van Den Haag
  • U heeft een inkomen tot 110% van het bijstandsniveau (pdf inkomenstabel, 183 kB)
  • U en/of uw gezinslid heeft een WMO-beschikking of een indicatiebesluit van het CIZ.

Let op: een WAO/WIA-beschikking van het UWV is niet hetzelfde als een WMO-beschikking of een indicatiebesluit van het CIZ.

Op de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten zijn de wet dwangsom en de privacyverklaring van de gemeente Den Haag van toepassing.

Kosten

Geen kosten.

Hoe lang duurt het?

Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u bericht of de aanvraag is toegekend of afgewezen. Is de aanvraag toegekend? Dan ontvangt u binnen 2 weken het bedrag op uw rekening.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.