Uw zoekopdracht
Product

Subsidie dak- en vloerisolatie

Gepubliceerd: 
16 november 2015
Laatste wijziging: 
16 november 2015

Gaat u het dak of de vloer in uw woning in Den Haag isoleren? Dan kunt u in 2015 subsidie krijgen van de gemeente. U kunt geen subsidie meer aanvragen. De aanvraagtermijn liep tot 15 november 2015.

Voor de aanleg van een dak- en/of vloerisolatie kunt u € 12,50 per vierkante meter subsidie krijgen, tot een maximum van 50% van de werkelijke kosten. De subsidie bij vloerisolatie is alleen voor de begane grond.

Let op: De aanvraagtermijn liep tot 15 november 2015.

Voor deze subsidie is een budget beschikbaar van in totaal € 500.000. Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling en kunt u geen aanvragen meer indienen.

Nodig bij de aanvraag

Als het werk door een aannemer is uitgevoerd:

  • een kopie van de eindfactuur van de aannemer met een specificatie van de toegepaste materialen, die is geaccordeerd door de subsidieaanvrager. Alleen facturen met een factuurdatum vanaf 1 juli 2014 komen in aanmerking voor de subsidie.
  • een ondertekende verklaring van de aannemer dat de isolatie volgens het instructieblad is aangebracht.

Als het werk in eigen beheer is uitgevoerd:

  • kopieën van gespecificeerde nota’s van aangeschafte materialen en andere gemaakte noodzakelijke kosten. De nota’s mogen niet ouder zijn dan 1 juli 2014.

Voorwaarden

  • De subsidie geldt voor woningen van voor 1985. Isolatiemaatregelen in aan- of opbouwen die na 1985 zijn gerealiseerd komen evenmin in aanmerking. Woningen vanaf 1985 zijn namelijk meestal al voorzien van een goede isolatie.
  • De subsidie wordt na de werkzaamheden verstrekt.
  • Is uw woning een Rijksmonument? Dan moet u voor werkzaamheden aan het dak een vergunning aanvragen. Dit geldt niet voor werkzaamheden aan de vloer.
  • De dak- en/of vloerisolatie moet volgens de informatie- en instructiebladen zijn aangebracht.
  • Voor het recht op subsidie van de gemeente Den Haag moet u bewijzen dat u het werk heeft uitgevoerd zoals in de informatie- en instructiebladen is aangegeven.
  • U kunt per adres maar eenmaal subsidie aanvragen voor dak- en/of vloerisolatie.

Combineren met subsidie voor groene daken

Naast de subsidie voor dak- en/of vloerisolatie  is het ook mogelijk voor eigenaren van een woning of voor  Verenigingen van Eigenaren om subsidie aan te vragen voor een groen dak. De combinatie van het aanbrengen van dakisolatie met daarop de aanleg van een groen dak zorgt voor een uitstekende isolerende werking.

Voor wie?

Particuliere woningeigenaren, Verenigingen van Eigenaren en particuliere verhuurders kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie.

Kosten

Geen kosten.

Hoe lang duurt het?

Binnen 12 weken krijgt u bericht van de gemeente.

Gepubliceerd: 
16 november 2015
Laatste wijziging: 
16 november 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?