Uw zoekopdracht

Prinses Christina Concours

Gepubliceerd: 10 mei 2013 Laatste wijziging: 02 april 2014

Het Prinses Christina Concours is er om klassieke muziek, jazz en compositie te promoten bij jongeren. Jaarlijks organiseren zij wedstrijden waaraan jongeren mee kunnen doen.

Prijswinnaar van een van de edities van het Concours

Door het hele land organiseert het Prinses Christina Concours wedstrijden voor jonge mensen die een instrument bespelen. Meedoen is belangrijker dan winnen. Het concours wil vooral jonge mensen enthousiast maken voor klassieke muziek en jazz.

Concerten

De winnaars van de landelijke finale mogen meedoen aan workshops en cursussen. Om podiumervaring op te doen, treden de finalisten op tijdens concerten die het Prinses Christina Concours door heel Nederland organiseert. In Den Haag spelen zij vaak tijdens gratis lunchconcerten in de Nieuwe Kerk.

De winnaars mogen ook optreden in de Classic Express, de allereerste rijdende concertzaal ter wereld. Basisschoolleerlingen kunnen daar op een spannende manier kennismaken met klassieke muziek.

Meer informatie over het Prinses Christina Concours vindt u op de website, www.christinaconcours.nl.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.