Uw zoekopdracht
Product

Parkeervergunning voor bedrijven

Gepubliceerd: 
01 januari 2016
Laatste wijziging: 
05 januari 2016

Is uw bedrijf gevestigd in een gebied waar betaald parkeren geldt? Met een parkeervergunning voor bedrijven kunt u daar parkeren zonder ter plekke te hoeven betalen.

Goed om te weten voor u een aanvraag doet:

 • Het aantal vergunningen dat de gemeente uitgeeft in een gebied, is beperkt. Bij elke aanvraag voor een bedrijfsparkeervergunning kijkt de gemeente naar: het aantal werknemers van uw bedrijf, in welke wijk u gevestigd bent, het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein van het bedrijf (zie Kosten en aantal bedrijfsparkeervergunningen) en het aantal parkeervergunningen dat u eventueel al heeft lopen.
 • De parkeervergunning is in veel winkelstraten niet geldig tijdens de openingstijden van de winkels. Zo blijft daar zoveel mogelijk parkeerruimte beschikbaar voor klanten van winkeliers.
 • De parkeervergunning staat op naam van het bedrijf en niet op kenteken. De pas kan daardoor in verschillende auto’s gebruikt worden, ongeacht het kenteken van de auto.

Vraag parkeervergunning aan

Nodig bij uw aanvraag

 • Een inschrijfnummer van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Staat u daar nog niet ingeschreven? Stuur dan digitaal een kopie mee van het huur- of koopcontract van de vestiging waarvoor u een vergunning aanvraagt.
 • Als u meerdere bedrijfsparkeervergunningen aanvraagt of een extra vergunning naast uw huidige vergunning: een ingescande kopie van een ondertekende loonlijst (niet ouder dan een week) van uw boekhouder of een ondertekende verklaring van uw accountant waaruit blijkt hoeveel medewerkers fulltime en parttime in vaste dienst op het vestigingsadres werken.

Voorwaarden

 • U bent ondernemer in een gebied waar parkeervergunningen nodig zijn om te parkeren. Bekijk de parkeergebieden op mediablend.nl.
 • U kunt geen gebruik maken van een eigen parkeerplaats in bijvoorbeeld een garage of op eigen terrein (door huren of kopen).
 • Zijn meerdere bedrijven op hetzelfde adres ingeschreven of heeft u een bedrijf aan huis? Dan gelden aparte voorwaarden.

Kosten

 • De prijs van een vergunning is afhankelijk van de wijk waarin uw bedrijf is gevestigd. Kijk bij Kosten en aantal bedrijfsparkeervergunningen voor meer informatie over de tarieven.
 • Bij iedere 1e vergunningaanvraag betaalt u € 13,20 aan legeskosten (tarief 2016).
 • Van wanneer tot wanneer uw vergunning precies loopt, ligt aan de wijk waarvoor u een vergunning heeft.

Hoe lang duurt het?

Is uw aanvraag goedgekeurd en betaalt u met iDeal? Dan heeft u de pas om mee te parkeren binnen 5 werkdagen in huis. Bij betaling met automatische incasso is dat 6 werkdagen en bij betaling met acceptgiro 14 werkdagen.

Zie ook

Gepubliceerd: 
01 januari 2016
Laatste wijziging: 
05 januari 2016

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?