Uw zoekopdracht

Movies that Matter Festival

Gepubliceerd: 
29 maart 2014
Laatste wijziging: 
14 mei 2014

Het Movies that Matter Festival wil met film de ogen openen voor mensenrechten.

Filmbeelden kunnen door hun emotionele en directe impact inzicht geven in mensenrechten en de dialoog erover aanwakkeren. Filmbeelden hebben de kracht de publieke opinie te beïnvloeden en de inzet voor mensenrechten te activeren. Movies that Matter is de eerste organisatie in Nederland die film als getuige, als wapen tegen de onverschilligheid inzet.

Verdieping speelt een grote rol in de programma’s van Movies that Matter. Door bij de vertoonde films bijvoorbeeld inleidingen, debatten of workshops te houden, krijgt het publiek uitgebreidere informatie en mogelijkheden tot actie.

Amnesty International

Stichting Movies that Matter is in maart 2006 opgericht en komt voort uit het Amnesty International Filmfestival. Sinds de eerste editie van dit festival in 1995, is het aantal films over mensenrechten sterk toegenomen. Met de oprichting van Movies that Matter ontstond een nieuw platform om human rights-films en de toenemende publieke belangstelling daarvoor bij elkaar te brengen. Behalve het festival organiseert de Stichting ook een educatieprogramma, een maandelijks landelijk filmprogramma en internationale projecten.

Reageer * Verplicht

Gepubliceerd: 
29 maart 2014
Laatste wijziging: 
14 mei 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?