Uw zoekopdracht
Project

Beatrixkwartier

‘Vorstelijk verblijven’

Gepubliceerd: 18 juli 2011 Laatste wijziging: 12 juni 2012

Op 10 minuten lopen van Den Haag Centraal Station, net over de Utrechtse Baan, ligt het nieuwe zakendistrict Beatrixkwartier.

Het Beatrixkwartier ligt in het centrum van Den Haag: direct naast de Utrechtsebaan, tussen het Paleis van Justitie en het kantoor van Nationale Nederlanden. Dit is een levendig stedelijk gebied waar, als het helemaal klaar is, 20.000 mensen werken en wonen.

Zakencentrum met méér dan alleen kantoren

Werken, wonen, winkelen, dienstverlening en ontspanning komen samen in het Beatrixkwartier. Geen saaie kantooromgeving, maar een gebied dat leeft, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De Prinses Beatrixlaan vormt het hart van het Beatrixkwartier; een stijlvolle boulevard van 45 meter breed. Langs de boulevard staan kantoren en appartementen, maar ook winkels voor kleine aankopen, crèches, grand cafés, restaurants, fitnessvoorzieningen, een hotel en een vergadercentrum. Ook komen er ondersteunende diensten zoals een reisbureau en een stomerij. Beeldbepalend voor Beatrixkwartier is de Netkous, bijnaam voor het futuristische spoor van de Randstadrail.

World Trade Center The Hague

Sinds juni 2012 is het WTC gevestigd in kantorencomplex Prinsenhof in het Beatrixkwartier. Het WTC is gericht op de internationale zakenwereld. Bedrijven en organisaties actief op het gebied van internationale handel kunnen zich erin vestigen. Verder zijn er horecavoorzieningen, faciliteiten voor kenniswerkers en vergader- en congresruimten.

Zie ook

Kijk voor meer informatie op www.dhnc.nl.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.