Hulp bij eenzaamheid: voor volwassenen

Meer dan de helft van de Haagse inwoners voelt zich wel eens eenzaam. U hoeft zich voor eenzaamheid niet te schamen. Ook niet als het gevoel van eenzaamheid langer duurt. Of als u denkt dat het nooit meer overgaat. Lees wat u eraan kunt doen.

Mevrouw in bushokje

U kunt in Den Haag op veel verschillende plekken sporten en bewegen. Bekijk het overzicht op de Begin externe link: Sportkaart van Den Haag(Externe link), einde externe link..

Anderen helpen

Mantelzorg overkomt je. Vaak combineren mantelzorgers de zorg voor een dierbare met een baan en een gezin. Dan kan het gebeuren dat u geen tijd meer heeft voor uw eigen sociale leven. Op de website Begin externe link: www.denhaagmantelzorg.nl(Externe link), einde externe link. staan tips voor mantelzorgers. Bij Begin externe link: Haags Ontmoeten(Externe link), einde externe link. kunnen Haagse ouderen en hun mantelzorgers terecht voor informatie, hulp en steun.

Met vrijwilligerswerk helpt u anderen. Meer dan 100.000 Hagenaars doen al vrijwilligerswerk. Het geeft ook een goed gevoel en het is een goede manier om het huis uit te gaan en anderen te ontmoeten. Bij Begin externe link: Den Haag Doet(Externe link), einde externe link. ziet u wat voor vrijwilligerswerk u in de stad kunt doen. Voor meer informatie kunt u ook naar 1 van de Begin link: Servicepunten XL, einde link. .

Heeft u een klusje waar u maar niet aan toekomt? Of wilt u juist graag iemand anders helpen met een klusje? Kijk dan op Begin externe link: www.wijkz.nl/burenhulp(Externe link), einde externe link.. Iets vragen of hulp aanbieden is eenvoudig en gratis.

Sommige jongeren (18 tot 23 jaar) die een zorginstelling verlaten kunnen niet thuis wonen, maar ook niet helemaal zelfstandig. Voor deze jongeren zoekt de gemeente samen met de zorgaanbieders kamers bij particulieren. Dit project ‘Kamers met aandacht’ koppelt de jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Iedereen kan een Kamer met aandacht aanbieden. En zo’n kamer kan bijvoorbeeld een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar zijn. Voorwaarde is dat de kamer minimaal 1 jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan wat de landelijke huurcommissie adviseert. Lees meer op Begin externe link: www.kamersmetaandacht.nl(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070