Intakegesprek bijstandsuitkering

Heeft u een bijstandsuitkering aangevraagd? Dan krijgt u een uitnodiging om langs te komen voor een intakegesprek. Om u hierop voor te bereiden, vult u eerst digitaal een vragenlijst in.

Deze vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in uw talenten en persoonlijke omstandigheden. Vind u het lastig om de vragenlijst digitaal in te vullen? Dan kunt u langskomen op het kantoor aan de Fruitweg. Een medewerker helpt u graag verder. Maak hiervoor eerst een afspraak via Klantenservice SZW. Kijk voor de contactgegevens onderaan deze pagina.

Uitnodiging gesprek

Als u de digitale vragenlijst heeft ingevuld, krijgt u een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek om uw antwoorden te bespreken. Samen met de medewerker van de gemeente kijkt u naar uw mogelijkheden. Wie bent u? Wat kunt u? En wat wilt u? U kunt ook aangeven of u nog ergens hulp bij nodig heeft. Bijvoorbeeld als u schulden heeft. Of gezondheidsproblemen. Na het gesprek krijgt u een uitnodiging voor een vervolggesprek in de richting die bij u past.

Uw mogelijkheden voor vervolgafspraken zijn: Financiƫle hulpverlening, Participatie, Boostcamp, Terug naar school, Werk vinden, Taaltrajecten, Sollicitatiecentrum en/of Intensieve begeleiding.

Regelen

 • Vindt u het fijn om iemand mee te nemen om u te ondersteunen? Dan mag u samen naar de afspraak komen.

 • Spreekt u geen Nederlands? Kijk dan of u iemand die de taal wel spreekt kunt meenemen.

 • De medewerker van de gemeente wil graag in alle rust met u praten. Neem daarom liever geen jonge kinderen mee naar de afspraak. Er is geen kinderopvang.

Meenemen

 • uitnodigingsbrief met invulblad

 • geldig legitimatiebewijs

  Contact

  Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met SZW, telefoonnummer (070) 353 75 00.

  Gepubliceerd: 9 mei 2023Laatste wijziging: 9 mei 2023