Stadstekenaar

Sinds 2023 heeft Den Haag een Stadstekenaar. De Stadstekenaar bekijkt de stad en tekent gebeurtenissen en situaties in Den Haag. Elke 2 jaar wordt er een nieuwe Stadstekenaar gekozen.

De Stadstekenaar maakt tekeningen vol verhalen en gezichten, van bekende en onbekende plekken. Daarmee geeft de Stadstekenaar een eigen kijk op de stad. De Haags Stadstekenaar is een project van Gemeente Den Haag, Haags Gemeentearchief en kunstruimte Nest.

Stadstekeningen bekijken

AD Haagse Courant plaatst elke maand een tekening in de zaterdagkrant. En er zijn ook tentoonstellingen op verschillende plekken in Den Haag, zoals het Gemeentearchief.  In het Haags Gemeentearchief zijn de stadstekeningen toegankelijk voor iedereen. Zo ontstaat er een tijdsdocument van Den Haag voor nu en de toekomst. 

Bekijk alle tekeningen van de Stadstekenaar op: Begin externe link: stadstekenaardenhaag.nl(Externe link), einde externe link.

Stadstekenaar Babette Wagenvoort

Van 2023 tot 2025 is illustrator en beeldend kunstenaar Babette Wagenvoort de Haagse Stadstekenaar. Zij brengt Den Haag in beeld door bekende en onbekende Haagse plekken te bezoeken waar mensen samenkomen. In haar tekeningen legt zij de ervaringen

en belevingen vast van Haagse inwoners. Wagenvoort woont en werkt in Den Haag. Ze is een ervaren en veelzijdig tekenaar.

De eerste tekening van de Stadstekenaar laat de Grote Marktstraat zien. Bij uitstek een plek waar veel mensen samenkomen uit alle Haagse wijken.

De eerste tekening van de Stadstekenaar laat de Grote Marktstraat zien. Bij uitstek een plek waar veel mensen samenkomen uit alle Haagse wijken.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070