Natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark

In natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark kunnen kinderen spelen met water, zand, modder, losse takken en de natuur beleven. Kom langs en ervaar het zelf. Doe wel kaplaarzen aan en neem droge kleding mee.

De natuurspeelplaats ligt in het Zuiderpark aan de rand van de grote speelweide, tussen 2 bosjes. In de bosjes kunnen kinderen boomhutten maken met de losse takken die er liggen.

Tussen de bosjes ligt een groot open gedeelte met in het midden een snelstromende beek. Hier kunnen kinderen heerlijk met het water spelen. Stuwmeertjes en watervalletjes zorgen ervoor dat het water naar beneden stroomt. Via stapstenen in het water, boomstammen, slingertouwen en loopbruggen kunt u aan de andere kant van de beek komen. Maar u mag natuurlijk ook door het water stappen! Het water komt tot ongeveer de enkels.

Tussen de beek en de bosranden liggen heuvels en kuilen om te verstoppen, rennen en klimmen. Tussen hoge heuvels is een loopbrug gemaakt die aansluit op een uitkijktoren. De uitkijktoren staat op een heuvel en is 3 meter hoog. Door een andere heuvel is een spannende kruipbuis gelegd.

Natuurspeelplaats
Natuurspeelplaats

Spelen in de natuur

Op de natuurspeelplaats groeien veel wilde planten met bloemen. Deze bloemen trekken veel insecten aan zoals vlinders en bijen. Daarnaast zijn er veel bomen met bessen die vogels lokken. Ook zijn er bramen en frambozen om te plukken en kruiden zoals lavendel en rozemarijn om te ruiken.

Ook voor de allerkleinsten

In de natuurspeelplaats is een apart gedeelte voor kinderen tot 6 jaar. Hier is het water ondiep. Er is een pad door het bosje, een besloten plek met wilgenhutten en veel bloemen.

Er zijn verschillende zitjes, banken en picknicktafels. Zo kunnen de ouders de kinderen goed in de gaten houden. Na het spelen kunnen de kinderen de handen en voeten wassen bij een kraantje.

Locatie

De ingang van de Natuurspeelplaats is aan de Henriëtte Roland Holstweg, bij de ingang van het Veluweplein.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070