Jonge Stadsdichter

Den Haag heeft een Jonge Stadsdichter. Een Jonge Stadsdichter schrijft gedichten over het leven en de gebeurtenissen in de stad. Dat inspireert kinderen en jongeren om met taal bezig te zijn en hun stem te laten horen. Ook verzorgt de Jonge Stadsdichter optredens in en voor de stad.

De Jonge Stadsdichter komt voort uit een middelbare scholenwedstrijd. Alle Haagse middelbare scholen krijgen elk jaar een uitnodiging om mee te doen. Vakdocenten van Huis van Gedichten bieden op school een lesprogramma aan. Dat moedigt scholieren aan om creatief met taal en performance aan de slag te gaan. De wedstrijd eindigt met een feestelijke finale, die taal, talentontwikkeling en schrijverschap viert. Tijdens die finale op Nationale Gedichtendag wordt de nieuwe Jonge Stadsdichter benoemd.

Adelina Ignat is de Jonge Stadsdichter 2024

Adelina Ignat is de Jonge Stadsdichter 2024

Voor 2024 is Adelina Ignat benoemd tot Jonge Stadsdichter van Den Haag. Adelina is leerling van Gymnasium Haganum. Zij schreef het winnende gedicht “Bubbel”. Lees het winnende gedicht op de Begin externe link: Huis van Gedichten(Externe link), einde externe link..

Initiatiefnemers

De Jonge Stadsdichter is een project van gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Huis van Gedichten en Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070