Fietsvlonders: een plank met fietsbeugels

Vooral in woonwijken in en rond het centrum van de stad zijn de stoepen vaak smal. De (portiek)woningen hebben geen schuur of andere plek om de fiets te stallen. De gemeente plaatst daarom fietsvlonders voor meer stallingsruimte. Fietsen kunnen dan netjes geparkeerd worden.

Een fietsvlonder is een plank met daarop 4 fietsbeugels met plek voor 8 fietsen en komt op een parkeerplek. De vlonder is bijna net zo groot als een parkeerplek voor auto’s.

Fietsvlonder aanvragen

Er is veel belangstelling voor de vlonders. U kunt uw belangstelling voor een fietsvlonder doorgeven maar komt wel op een wachtlijst te staan. Voor vragen of om uw belangstelling door te geven, kunt u mailen naar: Begin link: fietsparkeren@denhaag.nl, einde link. .

Fietsvlonder (Impressie: DPI)
Fietsvlonder (Impressie: DPI)

Plaatsing fietsvlonder

Als een aanvraag voor een fietsvlonder aan de beurt is, kiezen de bewoners samen met de gemeente een geschikte plek in de straat. Een aantal huishoudens in de directe omgeving moet toestemming geven met een handtekening.

Nog voor de plaatsing krijgen alle bewoners in het betreffende deel van de straat een folder met informatie. Daarna plaatst de leverancier de vlonder op de gekozen parkeerplek. Na een maand volgt een vragenlijst.

Als meer dan 50% van de reacties positief is verbreedt de gemeente de stoep met 4 tot 6 vaste beugels.
Als minder dan 50% van de reacties positief is verwijdert de gemeente de vlonder.

Fietsbeugels (Impressie: DPI)
Fietsbeugels (Impressie: DPI)

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070