Ontheffing milieuzone brom- en snorfietsen aanvragen

Heeft u een bromfiets of snorfiets uit 2010 of daarvoor? Dan mag u daar niet meer mee rijden in Den Haag. Vraag op deze pagina een ontheffing aan.

 • Een kopie van het kentekenbewijs.
 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier voor een ontheffing milieuzone voor brom- en snorfietsen van vóór 1 januari 2011.
 • Een kopie van het 4-takt keuringsrapport. Hiervoor moet u uw brommer of snorfiets laten keuren. Dat kan bij een van de dealers waarmee de gemeente een overeenkomst heeft. Bekijk het overzicht op de pagina Begin link: Milieuzone oude brom- en snorfietsen, einde link. .

 • Een kopie van het kentekenbewijs.
 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier voor een ontheffing milieuzone voor brom- en snorfietsen van vóór 1 januari 2011. Na uw aanvraag, krijgt u van de GGD een uitnodiging voor een medische keuring.

De GGD onderzoekt of u om medische redenen alleen uw oude 2-takt bromfiets of 2-takt snorfiets kunt gebruiken. Wanneer de GGD bepaalt dat u ook met een ander vervoermiddel kunt rijden of bijvoorbeeld met het openbaar vervoer kunt reizen, dan kunt u geen medische ontheffing krijgen. De GGD stelt een advies op. Hierna besluit de gemeente of u de ontheffing krijgt.

Een kopie van het kentekenbewijs.

 • Het ingevulde aanvraagformulier met daarop ten minste uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Voor een snelle verwerking kunt u ook uw e-mailadres vermelden.
 • Een kopie van het kentekenbewijs van het voertuig.
 • Een kopie van de standplaatsvergunning van de gemeente Den Haag.

Ontheffing 4-takt en 2-takt medische redenen aanvragen

Vul het aanvraagformulier in om ontheffing aan te vragen voor 4-takt brom- en snorfietsen uit 2010 en daarvoor en voor 2-takt brom- en snorfietsen om medische redenen.

Ontheffing 2-takt oldtimer aanvragen

Ga naar MijnDenHaag om ontheffing aan te vragen voor oldtimers. Als particulier logt u in met uw Begin externe link: eHerkenning(Externe link), einde externe link..

Aanmelden ritten

Heeft u al een ontheffing oldtimer? Dan kunt u ritten aanmelden via MijnDenHaag. Nadat u bent ingelogd in MijnDenHaag kunt u uw ritten aanmelden via Begin externe link: Mijn Zaken(Externe link), einde externe link.. Klik daar op ‘Bekijk’ bij uw ontheffing en meld uw ritten aan.

Ontheffing 3-wielige brom- en snorfietsen aanvragen

Het aanvraagformulier voor de ontheffing van 3-wielige brom- en snorfietsen kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar Begin link: milieuzone@denhaag.nl, einde link. .

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.

Tarieven in 2024:

 • ontheffing 4-takt: € 34,60
 • ontheffing om medische redenen: € 11,55
  De gemeente betaalt de kosten voor de medische keuring. Als er extra kosten zijn betaalt u die zelf. Bijvoorbeeld als u niet verschijnt bij de keuring, een spoedaanvraag doet of keuring aan huis wilt.
 • ontheffing 2-takt oldtimer per jaar: 28,85

 • Ontheffing 4-takt: binnen 8 weken.
 • Ontheffing om medische redenen: binnen enkele dagen krijgt u een ontvangstbewijs van uw aanvraag. Na de ontvangstbevestiging hoeft u verder niets te doen. U krijgt op een later moment een uitnodiging van de GGD voor een intakegesprek.
 • Ontheffing 2-takt oldtimer: binnen 8 weken.

De 4-takt ontheffing blijft geldig. U hoeft dus niet jaarlijks een nieuwe ontheffing aan te vragen. De ontheffing hoort bij het voertuig. Als u uw brom- of snorfiets verkoopt, gaat de ontheffing mee naar de volgende eigenaar.

De oldtimerontheffing is 12 maanden geldig en kan makkelijk online worden verlengd. U kunt uw aanvraag ook terugzien via MijnDenHaag.nl. En uw ontheffing, als die door de gemeente is verstrekt. Wanneer u een rit gaat maken, meldt u deze online aan via Begin externe link: MijnDenHaag(Externe link), einde externe link.. Dit doet u voorafgaand aan de rit of op de dag van de rit uiterlijk om 23.59 uur.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070