Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen

Wilt u een plan of activiteit uitvoeren? Dan is het goed om te weten of uw plan of activiteit haalbaar is. Een beginseluitspraak kan u helpen mogelijke risico’s en consequenties duidelijk te krijgen. Vraag daarvoor een beginseluitspraak omgevingsvergunning aan.

Met een beginseluitspraak kunt u nog niet bouwen of verbouwen. Maar hij helpt u wel de haalbaarheid van uw plan of activiteit in kaart te brengen. Een grote haalbaarheid zorgt ervoor dat de procedure sneller en efficiënter gaat.

  Voor wie?

  Iedereen kan een beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen. Het maakt niet uit hoe groot uw plan of activiteit is. En u kunt zelf bepalen welke onderdelen van uw plan of activiteit in deze procedure aan de orde komen.

  Nodig bij de aanvraag

  Bij uw aanvraag stuurt u alle informatie mee die belangrijk is voor de beoordeling van het plan of de activiteit. Bekijk daarvoor het overzicht Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen: bijlagen.

  Vult u het aanvraagformulier in zonder DigiD? Stuur dan het ondertekende aanvraagformulier samen met de bijlagen per e-mail naar: oloaanvraag@denhaag.nl of per post naar: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag.

  Aanvragen

  U kunt uw aanvraag indienen met het aanvraagformulier beginseluitspraak omgevingsvergunning.

  Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen

  Kosten

  € 100 voor het behandelen van de aanvraag (tarief 2021).

   Hoelang duurt het?

   • De gemeente probeert binnen 4 maanden een beginseluitspraak omgevingsvergunning af te geven. Afhankelijk van de grootte van uw plan kan het voorkomen dat dit langer duurt.
   • Als u een officiële aanvraag indient vóórdat er een beginseluitspraak is gedaan, wordt de procedure voor de beginseluitspraak stopgezet. In dat geval moet u wel de kosten voor de behandeling van de beginseluitspraak betalen.