Leidinggevende of lokaliteit horeca wijzigen

Heeft u een exploitatievergunning of een drank- en horecavergunning en wilt u een wijziging doorgeven? Dan kunt u hier de vernieuwde vergunningen aanvragen voor het wijzigen van leidinggevende(n) of voor het wijzigen van de indeling van de lokaliteit.

Nodig bij de aanvraag

Bij wijziging leidinggevende(n)

  • een kopie van de arbeidsovereenkomst van de nieuwe leidinggevende(n) in loondienst
  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de nieuwe leidinggevende(n) in loondienst

Bij wijziging indeling lokaliteit

  • een gewijzigde plattegrond

Wijziging doorgeven

Als gevestigde horecaondernemer kunt u een verandering doorgeven van leidinggevende(n) of van de lokaliteit voor de Drank- en Horecavergunning en voor de Exploitatievergunning horeca. Als u voor beide vergunningen een wijziging doorgeeft, betekent dit dat u 2 nieuwe vergunningen krijgt. U moet dan voor beide vergunningen leges betalen.

In verband met het coronavirus kunnen Haagse horecaondernemers aanvragen alleen nog maar digitaal indienen.

Dit houdt in dat ook de benodigde bijlagen, die genoemd worden in de samenvatting van de aanvraag als PDF-bestand, gemaild moeten worden naar: intakevergunningen@denhaag.nl. Vermeld als onderwerp het adres van de horeca-inrichting.

Pas wanneer de aanvraag compleet is, stuurt de gemeente u een ontvangstbewijs.

Wijziging doorgeven

Kosten

Een wijziging leidinggevende(n) of lokaliteit kost in 2021: € 107,40 per nieuwe vergunning.

Afspraak

Een medewerker van de horecabalie van de gemeente neemt binnen 2 werkdagen na uw aanvraag contact met u op om een afspraak te maken. Uw aanvraag en de bijlagen moeten tijdens de afspraak op volledigheid gecontroleerd en ondertekend worden. Dit is wettelijk verplicht.

Hoelang duurt het?

De behandeling van uw aanvraag duurt maximaal 13 weken. In de tussentijd mogen de leidinggevenden die op de aanvraag staan vermeld, al als leidinggevende werken in de horeca-inrichting. Er moet dan wel een kopie van de aanvraag en de ontvangstbevestiging in uw horeca-inrichting aanwezig zijn.

Horecawijzer

Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Horecawijzer in en zie direct wat u nodig heeft.