Den Haag veilig houden

Voor een fijne stad is veiligheid belangrijk. Iedere dag werkt de gemeente aan het verbeteren van de veiligheid in de stad. Ze wil minder misdaden en minder overlast. Belangrijk is ook hoe mensen met elkaar omgaan. De gemeente doet dit werk niet alleen, maar samen met anderen en de politie.

De afgelopen jaren is Den Haag veiliger geworden. Dat is te zien in de stad en het blijkt uit cijfers. Zo is bijvoorbeeld het aantal inbraken gedaald. Wel zijn er meer meldingen van overlast. Ook is er meer aandacht nodig voor online veiligheid.

Waarvoor is extra aandacht?

  • Verbetering van veiligheid in wijken en buurten. De gemeente verzamelt cijfers en informatie. Met deze informatie kijkt de gemeente naar wat voor dat gebied het beste werkt. De gemeente werkt hiervoor samen met bewoners, ondernemers en organisaties. Bewoners moeten zich (weer) veilig voelen.
  • De aanpak van misdaad. Sommige criminelen gebruiken normale bedrijven voor slechte dingen. Hierdoor is er minder vertrouwen in de samenleving. Het gaat vaak om handel in drugs of mensenhandel, fraude witwassen. De gemeente wil dit stoppen.

Daarnaast is er extra aandacht voor burgers die boos zijn op de maatschappij. De plannen voor online veiligheid staan in de Begin externe link: Agenda Digitaal Veilig Den Haag(Externe link), einde externe link..

Beleidsplan 2023-2026

De gemeente heeft veel onderzoek gedaan. Ook is er veel overleg geweest met andere organisaties. Het Voorstel Integraal Veiligheidsbeleid 2023-2026 is het resultaat. Hierin vindt u de plannen tot en met 2026.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070