Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod

Activiteiten die overlast kunnen geven, zijn in delen van de stad verboden. Het gaat om het gebruik van softdrugs, het gebruik van alcohol en om bedelen.

De gebieden met een verbod worden jaarlijks aangewezen door het college van burgemeester en wethouders. Ook worden er maatregelen in de gebieden genomen om overlast tegen te gaan.

Waar een verbod geldt, is het niet toegestaan alcohol of softdrugs te gebruiken. Ook is het niet toegestaan om alcohol in open flesjes, blikjes en dergelijke bij zich te hebben.

Verboden in de hele stad

In heel Den Haag zijn de volgende dingen niet toegestaan:

 • Het gebruik van softdrugs binnen 50 meter afstand rondom scholen en speeltuinen.
 • Bedelen binnen 50 meter afstand rondom scholen, begraafplaatsen of gebedshuizen.

Verboden in delen van de stad

Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod in stadsdeel Centrum
Kaart stadsdeel Centrum

Gebieden met een alcohol- softdrugs en bedelverbod

De volgende straten en de straten daartussenin: Lekstraat, Rijnstraat, Bezuidenhoutseweg, Prinsessegracht, Koninginnegracht, Doctor Aletta Jacobsweg, Kerkhoflaan, Ary van der Spuyweg, Scheveningseweg, Carnegielaan, Laan van Meerdervoort, Koningin Emmakade, Noord-West Buitensingel, Loosduinseweg, De la Reyweg, Troelstrakade, Fruitweg, Parallelweg, Stationsplein, Rijswijkseplein, Schenkviaduct, Weteringkade.

Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod in stadsdeel Escamp
Kaart stadsdeel Escamp Afbeelding downloaden

Gebieden met een alcoholverbod

 • Bouwlust/Vrederust en Morgenstond: De volgende straten en de straten daartussenin: Meppelweg, Almeloplein, Loevesteinlaan, Erasmusweg en Lozerlaan. Het verbod geldt ook voor alle straten binnen dit gebied.
 • Moerwijk: De volgende straten en de straten daartussenin: Loevesteinlaan, Erasmusweg, Erasmusplein, Middachtenweg, Guntersteinweg, Assumburgweg, Erasmusweg Troelstrakade, Melis Stokelaan en Moerweg.
 • Rustenburg/Oostbroek: De volgende straten en de straten daartussenin: Loosduinsekade, De La Reyweg, Veluweplein, Soestdijksekade met inbegrip van Soestdijkseplein.

Gebieden met een bedelverbod

 • Bouwlust/Vrederust en Morgenstond: De volgende straten en de straten daartussenin: Meppelweg, Almeloplein, Loevesteinlaan, Erasmusweg en Lozerlaan.

Gebieden met een softdrugsverbod

 • Bouwlust/Vrederust: De volgende straten en de straten daartussenin: Meppelweg, Dedemsvaartweg, Erasmusweg en Lozerlaan.  

Stadsdeel Haagse Hout
Kaart stadsdeel Haagse Hout Afbeelding downloaden

Gebieden met een alcohol-, softdrugs en bedelverbod

 • Malieveld: De volgende straten en de straten daartussenin: Zuid Hollandlaan, Boslaan, Prins Clauslaan, Prins Bernardviaduct inclusief Centraal Station, Rijnstraat, Bezuidenhoutseweg, Prinsessegracht, Korte Voorhout en Koningskade.
 • Bezuidenhout: De volgende straten en de straten daartussenin: Carel Reinierszkade, Loudonstraat, Stuyvesantplein, Juliana van Stolberglaan, IJsclubweg.

Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod in stadsdeel Laak
Kaart stadsdeel Laak

Gebieden met een alcoholverbod

 • De volgende straten en de straten daartussenin: Neherkade, Rijswijkseweg, Jan van der Heijdenstraat, Paets van Troostwijkstraat, De Genestetlaan, Jan van Beersstraat, Sinjeur Semeynsweg, Jonathanstraat, Otmanstraat, Van Koetsveldstraat, Goeverneurplein, Hildebrandstraat en het Hildebrandplein.

Kaart stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg

Gebieden met een alcoholverbod

ADO-stadion: de volgende straten en de straten daartussenin: Nieuweveensepad, Laan van Leidschenveen, Donau, Tiber, Taag (in een rechte lijn doorlopend van de A4) langs A4 en de berm van de A4 bij het Prins Clausplein op de dagen dat er een wedstrijd in het stadion wordt gespeeld.

Stadsdeel Loosduinen
Kaart stadsdeel Loosduinen

Gebieden met een alcohol- en bedelverbod

Winkelstraat Loosduinen en omgeving: de volgende straten en de straten daartussenin: Symfoniestraat vanaf de kruising Ouverturestraat, Arnold Spoelplein, Lisztstraat, Loosduinse Hoofdstraat, Luxemburgstraat, Laurenburgstraat, Viandenstraat, Mecklenburgplein, Oranjewoutstraat, Willem III straat, Loosduinse Uitleg over het parkeerterrein tot aan Ouverturestraat, Ouverturestraat tot aan de kruising Symfoniestraat.

Gebieden met een bedelverbod

Bedrijventerrein Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek: de volgende straten en de straten daartussenin: Lozerlaan, Meppelweg, Dedemsvaartweg. Escamplaan, oversteek Dekkershoek, Q.A. Nederpelstraat, Margaretha van Hennebergweg en Escamplaan.

Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod in stadsdeel Scheveningen
Kaart stadsdeel Scheveningen

Gebieden met een softdrugsverbod

 • Kuststrook: De volgende straten en de straten daartussenin: Adriaan Maasplein, Noordelijk havenhoofd, Strandweg, inclusief De Pier, Zeekant, Scheveningseslag, Rederserf, Jagersmast, Bezaansmast, Gevers Deynootweg, (Palaceplein), Zwarte pad, Zeekant en Strand Noord.
 • Zuidelijk havenhoofd en omgeving: De volgende straten en de straten daartussenin: Zuidelijk havenhoofd, Houtrustweg tot aan Zeezwaluwstraat, Kranenburgweg, Steigerstraat inclusief parkeerterrein Zuiderstrandtheater en Boeistraat.

Gebieden met een alcoholverbod

 • Haringkade: De volgende straten en de straten daartussenin: Badhuiskade, Havenkade, Neptunusstraat, Seinpoststraat, Kapelplein, Rijslag, Nieuwe Duinweg en Haringkade.
 • Amsterdamsestraat/Bosschestraat/Gentsestraat: De volgende straten en de straten daartussenin: Amsterdamsestraat, Bosschestraat en Gentsestraat.
 • Kuststrook: De volgende straten en de straten daartussenin: Adriaan Maasplein, Noordelijk havenhoofd, Strandweg, inclusief De Pier, Zeekant, Scheveningseslag, Rederserf, Jagersmast, Bezaansmast, Gevers Deynootweg, (Palaceplein), Zwarte pad, Zeekant en Strand Noord.
 • Zuidelijk havenhoofd en omgeving: De volgende straten en de straten daartussenin: Zuidelijk havenhoofd, Houtrustweg tot aan Zeezwaluwstraat, Kranenburgweg, Steigerstraat inclusief parkeerterrein Zuiderstrandtheater en Boeistraat.

  Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod in stadsdeel Segbroek
  Kaart stadsdeel Segbroek

  Gebieden met een alcohol- en softdrugsverbod

  • De volgende straten en de straten daartussenin: Laan van Meerdervoort, Suezkade, Groot Hertoginnelaan, Morsestraat, Beeklaan, Houtrustweg, Laan van Poot, Kwartellaan, via de rotonde Sportlaan/Segbroeklaan naar Goudsbloemlaan, Goudenregenplein, Azaleastraat, Lijsterbesstraat, Laan van Meerdervoort, Laan van Eik en Duinen, Vlierboomstraat, Moerbeiplein, Mient, Laan van Eik en Duinen, Oude Haagweg, Loosduinseweg, Loosduinsekade, Noord West Buitensingel en Waldeck Pyrmontkade.

  Gebieden met een bedelverbod

  • De volgende straten en de straten daartussenin: Laan van Meerdervoort, Suezkade, Groot Hertoginnelaan, Morsestraat, Beeklaan, Houtrustweg, Laan van Poot, Kwartellaan, via de rotonde Sportlaan/Segbroeklaan naar Goudsbloemlaan, Goudenregenplein, Azaleastraat, Lijsterbesstraat en Laan van Meerdervoort.

  Melden

  Ervaart u overlast door alcohol-, drugsgebruik of bedelen? Maak een melding bij de politie via 0900 – 88 44.

  Contact

  Hoe kunnen we helpen?

  Chat

  Telefoon

  14070