Geregistreerd partnerschap in huwelijk omzetten

Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dit kunt u laten doen op een locatie van de gemeente of vrije trouwlocatie.

Nodig bij de omzetting

  • Een legitimatiebewijs van u en uw partner.
  • Bent u uw partnerschap aangegaan in een andere gemeente dan Den Haag? Dan heeft u een recent afschrift van de akte van geregistreerd partnerschap nodig. U kunt dat aanvragen bij de gemeente waar u uw partnerschap aanging.
  • Woont 1 van de partners in het buitenland? Dan heeft u ook een recent afgegeven verklaring van het adres en de burgerlijke staat van deze partner nodig.

Bij het omzetten van uw geregistreerd partnerschap heeft u geen getuigen nodig.

Kosten

  • Aan de balie: € 164,10 (tarief 2023)
  • Op een trouwlocatie: zie de kosten per trouwlocatie.

Op Stadhuis Spui kunt u pinnen en contant betalen. Op stadskantoor Leyweg kunt u alleen pinnen. Het is helaas niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Omzetten

U kunt uw geregistreerd partnerschap laten omzetten op een trouwlocatie of aan de balie. Voor de omzetting moet u melding doen bij de gemeente. Stuur hiervoor een e-mail naar trouwen@denhaag.nl.

Beide partners wonen in het buitenland

Wonen u én uw geregistreerd partner in het buitenland? En heeft 1 van u de Nederlandse nationaliteit? Dan regelt afdeling Landelijke Taken van de gemeente Den Haag uw omzetting. Bel naar de gemeente om uw naam, de naam van uw partner, uw e-mailadres en uw (buitenlandse) telefoonnummer door te geven. Vanuit Nederland belt u 14070. Vanuit het buitenland +3170 353 30 00.

Na ontvangst van uw verzoek neemt afdeling Landelijke Taken binnen 2 werkdagen contact met u op. U hoort dan welke documenten nodig zijn voor de omzetting.