Duurzaamheidsfonds VvE’s

Is uw VvE kleiner dan 10 appartementen? Moet er noodzakelijk onderhoud uitgevoerd worden? Wilt u ook nog het comfort van uw appartementen verbeteren en energie besparen, dan kunt u gebruikmaken van het VvE-fonds.

Het duurzaamheidsfonds is een VvE-lening voor kleine VvE’s die graag op korte termijn het onderhoud en verduurzamen van het gebouw willen realiseren. VvE’s hebben vaak te weinig geld in kas om deze plannen te kunnen uitvoeren. Het VvE fonds biedt de VvE’s de mogelijkheid om het onderhoud en verduurzamen te combineren en betalen.

Voorwaarden

 • De VvE moet kleiner zijn dan 10 appartementen.
 • De VvE moet minimaal 1 jaar actief zijn en de administratie op orde hebben.
 • De VvE moet beschikken over een Meerjaren Onderhoudsplan. Heeft uw VvE nog geen onderhoudsplan? VvE’s tot 10 appartementen kunnen subsidie aanvragen voor een Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP).
 • De lening wordt op naam van de VvE aangevraagd. De VvE sluit de lening af en niet de individuele leden van de VvE.

  Aanvragen

  Wanneer u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u een afspraak maken met de VvE-balie. Stuur een e-mail naar vvebalie@denhaag.nl of bel naar (070) 353 32 81.

  Wilt u weten wat de hoogte van het rentepercentage nu is? Kijk dan op de website van www.svn.nl/fondsmanagement.

  Goed om te weten

  Wilt u weten of uw VvE goed functioneert? Vul in 5 minuten de VvE-Oké test in en u weet of uw VvE goed werkt. Heeft u een minder goede score, dan kan de VvE-balie uw Vereniging van Eigenaren verder helpen en tips geven voor verbeteringen.

  Zie ook: www.denhaag.nl/vvebalie
  Logo Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag