Duurzaamheidsfonds VvE’s

Is uw VvE kleiner dan 10 appartementen? Moet er noodzakelijk onderhoud uitgevoerd worden? Wilt u ook nog het comfort van uw appartementen verbeteren en energie besparen, dan kunt u gebruik maken van het VvE-fonds.

Het duurzaamheidsfonds is een VvE-lening voor kleine VvE’s die graag op korte termijn het onderhoud en verduurzamen van het gebouw willen realiseren. VvE’s hebben vaak te weinig geld in kas om deze plannen te kunnen uitvoeren. Het VvE fonds biedt de VvE’s de mogelijkheid om het onderhoud en verduurzamen te combineren en betalen.

Voorwaarden

  • De VvE moet kleiner zijn dan 10 appartementen.
  • De VvE moet minimaal 1 jaar actief zijn en de administratie op orde hebben.
  • De VvE moet beschikken over een Meerjaren Onderhoudsplan.
  • De lening wordt op naam van de VvE aangevraagd. De VvE sluit de lening af en niet de individuele leden van de VvE.

Hoe werkt het?

  • Vul in 5 minuten de VvE-Oké test in en u weet of uw VvE goed werkt. Heeft u een minder goede score, dan kan de VvE-balie uw Vereniging van Eigenaars verder helpen en tips geven voor verbeteringen.
  • De VvE-balie bekijkt of uw VvE goed georganiseerd is. Dat betekent onder andere dat de appartementseigenaren jaarlijks vergaderen, zij reserveren voor toekomstig onderhoud en dat het financiële beheer van de VvE op orde is.

Aanvragen

Wanneer u aan bovenstaande voorwaarden voldoet kunt u een e-mail sturen naar vvebalie@denhaag.nl. Zij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wilt u weten wat de hoogte van de rentepercentage momenteel is kijk dan op de website van www.svn.nl/fondsmanagement.

Zie ook: www.denhaag.nl/vvebalie
Logo Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag