Subsidie aanvragen voor sloop oude bestelauto’s

Bent u ondernemer in Den Haag? En heeft u 1 of meer oude bestelauto’s die op diesel of benzine rijden? Dan kunt u € 3.500 subsidie krijgen voor elke auto die u laat slopen.

U kunt deze subsidie aanvragen tot en met 31 december 2024. De regeling stopt eerder als het geld op is.

De gemeente wil de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Hiervoor komt er een Begin link: zero-emissie zone, einde link. . Ondernemers mogen dan alleen schone auto’s gebruiken voor vervoer in dit gebied. Met deze subsidieregeling wil de gemeente ondernemers hierbij helpen.

  • U laat uw bestelauto slopen bij een demontagebedrijf (autosloopbedrijf). Dit bedrijf moet door de RDW goedgekeurd zijn. Goedgekeurde sloopbedrijven in Den Haag en omgeving vindt u via de Begin externe link: website van de RDW(Externe link), einde externe link.. U mag ook een goedgekeurd bedrijf buiten de regio kiezen.
  • Het demontagebedrijf geeft voor de sloop van uw bestelauto een demontageverklaring af. Deze verklaring heeft u nodig om subsidie aan te vragen.

  • De bestelauto staat sinds 1 januari 2024 of langer op uw naam. 
  • Uw bedrijf zit sinds 1 januari 2024 of langer in Den Haag. Dit staat in het register van de Kamer van Koophandel (KvK).
  • Uw bestelauto rijdt op benzine of diesel en is niet-emissieloos (dus het is een bestelauto met uitlaatgassen).
  • Uw bestelauto heeft geen WOK-status (WOK betekent wachten op keuring, meestal krijgt een auto deze status na een flinke aanrijding).
  • Voor bedrijven: de bestelauto zit niet in de bedrijfsvoorraad (de auto’s mogen niet bedoeld zijn voor de verkoop).

  • Een demontageverklaring (dit is niet hetzelfde als een vrijwaringsbewijs). De demontageverklaring heeft een datum van 11 april 2024 of later. En de verklaring is op het moment van de aanvraag maximaal 2 maanden oud.
  • Een kopie van uw inschrijving bij de KvK.
  • Een kopie of scan van een bankafschrift. U mag de bedragen zwart maken.

Vul het aanvraagformulier helemaal in. Stuur het samen met de demontageverklaring en de kopie van uw bankafschrift per e-mail naar: Begin link: subsidies@denhaag.nl, einde link. .

Aanvraagformulier subsidieregeling demontage bestelauto’s voor ondernemers

(PDF, 101,4 KB)

U hoort binnen 6 weken of u subsidie krijgt.
Als u subsidie krijgt, ontvangt u het bedrag vanzelf op uw rekening. U ontvangt het bedrag op het rekeningnummer dat u aan ons doorgeeft via de kopie van uw bankafschrift.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Begin link: sloopregeling@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070