Nieuwe visie op toekomst Keizerstraat

De Keizerstraat is het historische hart van Scheveningen. De plek aan zee waar toeristen en bewoners elkaar al eeuwenlang ontmoeten. De Keizerstraat is een bijzondere plek vol mogelijkheden. Toch gaat het de laatste jaren niet goed in de oude winkelstraat. Dit blijkt ook uit een onderzoek (Retailmonitor) dat de gemeente eens in de 4 jaar uitvoert.

Een integrale toekomstvisie moet de Keizerstraat nieuwe kansen geven. De gemeente en de BIZ Keizerstraat gaven samen de opdracht aan bureau Re:publiek om deze visie te ontwikkelen. Dit werd ook mogelijk met financiële steun van de Provincie Zuid-Holland.

Ontwikkelen naar levendige strandstraat

De nieuwe visie is in nauwe samenwerking met de ondernemers in de Keizerstraat ontwikkeld. Centraal in de visie staat een doorontwikkeling naar een ‘levendige strandstraat’. Hier vestigen nieuwe, moderne winkels, horecaconcepten en diensten zich in een straat die beter aansluit bij de boulevard.

De Verhalen van de Keizer

Het hart van Scheveningen-Dorp verbergt een schat aan gebeurtenissen en verhalen. Hier begon ruim 200 jaar geleden het Koninkrijk der Nederlanden. En slingerde het uurwerk van Christiaan Huygens voor het eerst in de Oude Kerk. 

Een werkgroep van ondernemers en bewoners heeft de verhalen opgehaald, herontdekt en uitgekozen. De verhalen worden met hulp van Muzee Scheveningen bewaard. De verhalenbank vormt zo een inspiratiebron voor toekomstige gebeurtenissen in de Keizerstraat, zoals nieuwe bankjes, kunst of evenementen. Het project krijgt in 2024 een vervolg.

Een collage-impressie van de nieuwe Keizerstraat

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070