Aansluiting kop Keizerstraat op boulevard

De Kop van de Keizerstraat verbindt de straat met de boulevard. Het gebied heeft daarmee een belangrijke functie in het trekken van publiek naar de horeca en winkels.

Met een nieuw ontwerp wil de gemeente de aantrekkingskracht van deze entree sterker maken. In 2018 heeft een groep bewoners en ondernemers zich verenigd in een werkgroep. Samen met de gemeente maakte de werkgroep een Programma van Eisen (PvE).

Inmiddels is er een projectbudget. Het gemeentelijke projectteam werkte het PvE samen met de werkgroep uit tot een schetsontwerp. Deze tussentijdse ontwerpen zijn op 15 juni en 30 november 2022 ook breder aan de buurt gepresenteerd.

Schetsontwerp

Op de boulevard wordt de Keizerstraat beter te herkennen door het gebruik van natuursteen voor het wegdek. En door een andere kleur van het schelpenasfalt rond het monument van de Scheveningse Vissersvrouw. De sokkel van de Vissersvrouw wordt groter en een slag gedraaid. De route naar de Keizerstraat krijgt een motief van haringen uit het wapen van Scheveningen. De Kalhuisplaats krijgt extra groen. Ook komt er op de route van de boulevard naar de Keizerstraat groen, banken en een brede open goot.

Op het plein voor de Oude Kerk komt een bijzondere bank. Deze is op maat gemaakt en heeft verhoogde onderdelen voor beschutting. Ook is er meer groen rond de Oude Kerk. Het plein houdt voldoende ruimte voor een podium en evenementen. Er komt ruimte voor terrassen. De rijbaan langs het plein wordt smaller door eenrichtingsverkeer.

Vervolg

Het schetsontwerp wordt nu uitgewerkt tot voorontwerp. Dit wordt in het 1e kwartaal weer met de werkgroep besproken. Het voorontwerp gaat daarna naar het college om vast te stellen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070