Speel-, sport- en ontmoetingsplek Sleepnetstraat

Midden in Scheveningen-Dorp ligt het plantsoen van de Sleepnetstraat en de Loggerstraat. Het plantsoen en de speeltuin hadden op opknapbeurt nodig. Haag Wonen en de gemeente gingen in juni 2023 samen aan de slag. 15 mei 2024 was de feestelijke opening met zo’n 120 bewoners.

De wijk heeft er weer een fijne plek bij om elkaar te ontmoeten, te sporten en te spelen.

Samenwerken en ontmoeten

Vanaf juni 2023 gingen Haag Wonen en de gemeente op verschillende manieren in gesprek met bewoners. Charlie Ferraz, gebiedsregisseur bij Haag Wonen, vertelt: ‘We zijn langs de deuren gegaan om te vragen welke ideeën bewoners hadden voor het plantsoen. En of zij wilden meehelpen. Er zijn ontwerpen gemaakt en deze hebben we in de speeltuin gepresenteerd. Iedereen kon stemmen op zijn favoriete ontwerp. Dit kon online of in de speeltuin zelf. Uiteindelijk hebben 48 bewoners gestemd. En een aantal bewoners wil ook meehelpen bij activiteiten of onderhoud. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!’

Spelen, sporten en ontmoeten

De nieuwe speeltuin is er voor iedereen. Van speel- en klimtoestellen voor de jongste bewoners tot fitnesstoestellen voor de sporters. Ook zijn er picknickbanken en een pluktuin met kruiden.

Feestelijke opening 15 mei

Met ongeveer 120 bewoners en samenwerkingspartners, was het openingsfeest een succes. Mendy van Veen (stadsdeeldirecteur Scheveningen) en Susan van der Steen (directeur Wonen bij Haag Wonen) openden deze unieke plek. Mendy van Veen: ‘Ik vind het mooi dat deze vernieuwde speel- en sportvoorziening in samenwerking met bewoners en kinderen tot stand is gekomen. Het is echt prachtig geworden! Ik wens iedereen veel speel- en sportplezier. En laten wij er samen voor zorgen dat alles heel, schoon en veilig blijft!’

De speeltuin in de Sleepnetstraat

Susan van der Steen is ook enthousiast: ‘We mogen trots zijn op dit resultaat. De speeltuin is een goed voorbeeld van een mooie samenwerking tussen de bewoners en de verschillende samenwerkingspartijen. Dit is nog maar het begin. Als partner in de stad werken we graag verder aan ons gezamenlijke doel: een prettige en fijne buurt voor alle bewoners. Waar je elkaar kan ontmoeten en de mensen naar elkaar omkijken. Ik denk dat we hier samen een mooie plek voor hebben gemaakt.’ Na het openingswoord zorgde Sportief Plus voor de beweging. Iedereen had de tijd om de nieuwe speeltuin te ontdekken. Ook werden de koffiekar en de poffertjeskraam door veel mensen bezocht.

De nieuwe naam: Speeltuin Speelnetstraat

Tijdens de opening was er een ideeënbus voor de nieuwe naam van de speeltuin. Met maar liefst 39 ideeën was de bus aan het einde van de middag propvol. De winnende (anonieme) inzending is ‘Speeltuin Speelnetstraat’. Deze naam komt met een groot bord in het plantsoen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070