Gulden Klinker voor Flakkeesestraat

In de Flakkeesestraat zetten bewoners zich in voor meer groen. Met succes. In april 2024 kregen zij een Gulden Klinker voor het project.

Bewoners merken dat buren blij zijn met het groen. Door hier samen aan te werken, is er ook meer contact. In de Flakkeesestraat zijn de bewoners hier al 10 jaar mee bezig.

‘Wij zagen dat de gemeente bezig was in de wijk en dachten, dat moeten wij ook doen’ vertelt John, 1 van de initiatiefnemers. ‘De community builder van het stadsdeel hielp ons hierbij. Zij vertelde wat er allemaal kon en hoe.’

Marcel vult aan:

Wij zijn trots op onze straat en de inzet van andere mensen uit onze straat.

Instraten van de Gulden Klinker in de Flakkeesetraat

Plantenbakken en boomspiegels

De straat kreeg meer groen door 12 plantenbakken. Ook kwamen er plantjes in 4 boomspiegels. Een boomspiegel is de plek rondom een boom. Door deze ruimte krijgen de bomen water en lucht. In deze boomspiegels groeien uit zichzelf vaak geen plantjes, maar deze passen hier heel goed. Zo maak je gebruik van bestaande ruimte.

Samen zorgen voor meer groen

De bewoners onderhouden het groen zelf. Als het nodig is, nemen zij contact op met het stadsdeel van de gemeente. Samen onderhielden zij in 2022 het groen. Dit met nieuwe plantenbakken, gemaakt van oude wijnvaten, en nieuwe planten. Hierdoor staat het groen er voorlopig weer mooi bij. De gemeente zorgde met de BuurtBakkie bus voor koffie en thee.

Gulden Klinker

Met het groen wonnen de bewoners een Gulden Klinker. Hierbij hoort een cadeaubon van € 1.000. Donderdag 18 april 2024 legden de bewoners de Gulden Klinker samen met stadsdeelwethouder Bruines in de straat.

Lees meer over wat een Gulden Klinker is en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden op Begin link: Gulden Klinker: beloning voor actieve bewoners, einde link. .

De Gulden Klinker in de Flakkeesetraat

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070