Scheveningen: geef uw idee of plan door

Heeft u een idee om uw buurt te verbeteren? De medewerkers van stadsdeelkantoor Scheveningen kunnen mogelijk helpen bij de uitvoering.

De medewerkers van stadsdeelkantoor Scheveningen werken iedere dag aan het beheer, onderhoud en de verbetering van Scheveningen. Dit doen zij samen met bewoners, ondernemers en wijkpartners.

Heeft u een idee of plan om uw wijk te verbeteren? Geef uw initiatief aan ons door. Dan kijken de medewerkers van het stadsdeelkantoor of en hoe zij kunnen helpen bij de uitvoering. Bijvoorbeeld in de vorm van advies, subsidies of promotie van uw initiatief. 

Wilt u een subsidie aanvragen voor een initiatief of activiteit? Dit kan via het formulier op de pagina Begin link: Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen, einde link. .

Heeft u een vraag voordat u een subsidie aanvraagt? U kunt deze stellen via Begin link: scheveningen@denhaag.nl, einde link.  onder vermelding van ‘Vraag bewonersinitiatief’. De medewerker die zich met het thema bezighoudt, neemt dan contact met u op.

Organiseert u klein of groot evenement? Dan is vaak een vergunning nodig. Als u een evenement wilt organiseren met een heel kleine invloed op de openbare ruimte, dan is een melding voldoende.

Kijk voor meer informatie over hoe het werkt op Begin link: Evenement melden, einde link. .

Het is fijner wonen en leven in een groene wijk. En een groene omgeving is goed voor bijen en insecten. Een ander voordeel van een groene wijk is dat het helpt tegen hittestress.

Heeft u een groen initiatief? Bijvoorbeeld een versteend pleintje dat wel wat groen kan gebruiken? Of wilt u samen met bewoners geveltuintjes aanleggen in de straat? Laat dit weten aan Ron en Jardi, de groenbeheerders van Scheveningen. 

Ron Appeldooren
Ron
Jardi Chervet
Jardi

In een sociale buurt letten bewoners op elkaar en doen zij samen leuke of nuttige dingen. Sociale initiatieven zijn niet altijd zichtbaar, maar wel belangrijk voor de buurt. 

Heeft u een sociaal initiatief? Bijvoorbeeld een straatfeest of een actie om nieuwe mensen in de straat te verwelkomen? Laat dit weten aan Julie, Margot en Kelly, de medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie van Scheveningen.

Voor sociale initiatieven in de wijk Duindorp kunt contact opnemen met Deniece en Randy.

Julie van stadsdeelkantoor Scheveningen
Julie
Margot van Loon
Margot
Kelly Steentjes
Kelly
Deniece van der Burg
Deniece

Sporten en spelen is leuk en gezond voor jong en oud. U kunt tijdens activiteiten nieuwe mensen ontmoeten of bijpraten met bekenden. Hiervoor kunt in heel Scheveningen terecht bij de ruim 44 playgrounds, speeltuinen en speelveldjes.  

Heeft u een initiatief op het gebied van sport en spel? Is een speeltuin bijvoorbeeld aan vervanging toe en wilt u meedenken over de nieuwe inrichting? Geef dit door aan Peter, speelbeheerder en medewerker participatie fysiek domein van Scheveningen.  

Peter Hofland
Peter

Een nette en overzichtelijke straat nodigt uit om deze netjes te houden. Ook u kunt hierbij helpen.  

Heeft u een initiatief om het straatbeeld te verbeteren? Bijvoorbeeld om veilig oversteken te verbeteren? Een pleintje opnieuw in te richten? Neem contact op met wegbeheerders Meriam, Casper, Arie en Wesley. 

Meriam Bloemen
Meriam
Casper Kooijman
Casper
Arie de Jong
Arie
Wesley Neervoort
Wesley

In een schone straat wonen mensen met meer plezier. Ook u kunt helpen de straat en de wijk netjes en schoon te houden door uw idee of initiatief doorgeven.  

Heeft u een initiatief om het straatbeeld te verbeteren? Bijvoorbeeld om mensen een ondergrondse restafvalcontainer (ORAC) te laten adopteren, of heeft u ideeën voor een actie om hondenpoep tegen te gaan? Neem contact op met John, milieubeheerder van Scheveningen.

John Quellhorst
John

Het strand, de zee en de boulevard horen bij Scheveningen. Ze bieden ruimte voor vermaak en ontspanning. Het strand zorgt ook voor extra uitdagingen. Bijvoorbeeld als het gaat om bereikbaarheid en afval. 

Heeft u een initiatief voor op het strand en de boulevard? Bijvoorbeeld om bewoners en bezoekers enthousiast te maken om het strand schoon te maken en houden? Geef dit door aan Peggy en Eite, de strand- en boulevardmanagers van Scheveningen. 

Peggy van stadsdeelkantoor Scheveningen
Peggy
Eite van stadsdeelkantoor Scheveningen
Eite

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070