Bewonersinitiatieven veiligheid Scheveningen

Het is belangrijk dat bewoners zich veilig voelen in de wijk. Hier zetten onder meer de wijkagent, politie, handhaving en de gemeente zich voor in. Zij kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom helpen ook bewoners hun wijk veilig te houden.

In veel wijken in Den Haag lopen groepen van actieve bewoners regelmatig een ronde door hun wijk. Dit doen zij als Buurt Preventie Teams (BPT), soms ook wel Buurt Informatie/Interventie Teams (BIT) genoemd. Tijdens de surveillanceronde is er aandacht voor alles wat te maken heeft met een veilige en nette buurt. Van inbraakrisico’s tot plekken waar onderhoud nodig is om ongelukken te voorkomen. Opvallende dingen worden doorgegeven aan de gemeente of wijkagent. Voor de politie en gemeente zijn BPT’s de extra oren en ogen van de wijk.

Aansluiten bij een veiligheidsinitiatief

Wilt u meehelpen? Sluit u dan aan bij een van de teams. In Scheveningen zijn de volgende bewonersinitiatieven veiligheid:

een oudere man en vrouw lopen lachend in fel oranje jasjes over straat

Zelf een team starten

Staat uw wijk er niet bij? U kunt een BPT starten als het stadsdeel en de wijkagent hiervoor openstaan. Neem hiervoor contact op met het stadsdeelkantoor via Begin link: scheveningen@denhaag.nl, einde link. . Ook is het belangrijk dat meer mensen uit de buurt of wijk willen meehelpen.

Subsidie voor materialen

Er zijn subsidies voor bewonersinitiatieven die bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van een wijk of buurt. Dit om bijvoorbeeld kleding, zaklampen en kantoorartikelen aan te schaffen. Voor de subsidie geldt wel een aantal spelregels. Bijvoorbeeld over hoe vaak u een surveillanceronde loopt en hoe groot het team is. Lees meer op Begin link: Subsidie bewonersinitiatieven veiligheid aanvragen, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070