Mendy van Veen – Stadsdeeldirecteur Scheveningen

Mendy van Veen is de stadsdeeldirecteur in Scheveningen.

Portretfoto van Mendy van Veen naast het fietspad op de Scheveningse boulevard. Het waait en Mendy kijkt tegen de zon in.

Personalia

Voornaam
Mendy
Achternaam
van Veen

Persoonlijk woord

‘Mijn naam is Mendy van Veen, sinds 2013 de trotse directeur van stadsdeel Scheveningen. Een uniek stadsdeel in onze mooie stad Den Haag, dat natuurlijk bekend staat om zijn strand, haven, groene parken en festivals, maar bovenal een rijke historie kent en een fijne plek is om te wonen en te verblijven.

Wat ik zo leuk vind aan Scheveningen is de veelzijdige gemeenschap. Binnen het stadsdeel wonen zo’n 61.000 mensen in negen verschillende wijken. Aan de kust wonen de mensen van wie de voorouders vaak al eeuwenlang op Scheveningen hebben gewoond. In andere wijken wonen veel expats die werkzaam zijn binnen de vele internationale instellingen die in het stadsdeel gehuisvest zijn. En niet te vergeten de statushouders die we sinds vorig jaar hebben mogen verwelkomen. Ondanks de ongetwijfeld grote verschillen valt mij één gemeenschappelijkheid op, namelijk het sterke Scheveningse ‘wij-gevoel’. Van strandondernemers, actieve wijkbewoners uit het Belgisch Park tot aan de hechte gemeenschap van Duindorp. Veel mensen voelen zich betrokken inwoner van Scheveningen!

De diversiteit zit hem niet alleen in de bewoners, maar ook in het groen en de bebouwing. Samen met mijn team zet ik mij dagelijks in om actief, samen met de inwoners en ondernemers, de sociale en fysieke leefbaarheid in de wijken te versterken. Wij doen dat vanuit de overtuiging dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is en het beste resultaat oplevert! Dat geldt voor het beheer van de openbare ruimte, het groen en de speelplekken, maar meer en meer ook om initiatieven die we samen met bewoners, instellingen en bedrijven realiseren. Of het nu gaat om de herinrichting van een park, het aanpakken van zwerfafval of het stimuleren van ontmoeting tussen buurtbewoners. Uw wensen tellen! U kunt mij volgen op X via Begin externe link: @MendyvanVeen(Externe link), einde externe link..

Tot ziens in ons mooie stadsdeel Scheveningen!’

Contact

E-mail: Begin link: scheveningen@denhaag.nl, einde link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070