Parkeermaatregelen Scheveningen/Duindorp

Vanaf 1 april 2024 geldt de zomerregeling betaald parkeren voor vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp (43/80). Voor bewoners of ondernemers met een parkeervergunning verandert er niets.

Krijgt u bezoek en meldt u deze aan via uw bezoekerspas? Meld deze dan op tijd aan.

Betaald parkeren van 1 april tot en met 30 september 2024

  • maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 0.00 uur (geel op de kaart)
  • maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 0.00 uur, en zaterdag en zondag van 10.00 tot 2.00 uur in het uitgaansgebied (oranje op de kaart)
  • maandag tot en met zondag van 18.00 uur tot 0.00 uur in het havengebied (groen op de kaart)
Plattegrond parkeren Scheveningen/Duindorp

Bekijk of download de kaart op de pagina Begin link: Parkeren in Scheveningen, einde link. .

Meer ruimte voor mensen met parkeervergunning

De aangepaste tijden voor betaald parkeren moeten zorgen voor meer vrije parkeerplaatsen op straat voor bewoners en ondernemers. De gemeente vraagt strandbezoekers zo veel mogelijk in de parkeergarages te parkeren. Bijvoorbeeld in de nieuwe parkeergarage aan de Strandweg. De gemeente kijkt wat de invloed hiervan is op het parkeren op straat in het Havenkwartier. De (dag)parkeertarieven in de parkeergarages zijn lager dan die op straat.

Aanpassen verkeersborden

De gemeente past de verkeersborden binnenkort tijdelijk aan met stickers, naar de tijden van de zomerregeling. Later dit jaar komen er nieuwe borden. Hierop staan de regels voor de zomer en de winter.

Handhaving betaald parkeren

In de zomer is er extra controle op het betalen van parkeergeld. Bij het niet betalen van parkeergeld krijgt de parkeerder direct een naheffing (boete). De gemeente plaatst niet meer direct een wielklem. Is bij de 2e controle nog geen parkeergeld betaald, dan krijgt het voertuig een wielklem.

Evaluatie parkeermaatregelen 2023

Het college kwam tot deze parkeermaateregelen met de resultaten van de evaluatie van de zomerparkeermaatregelen 2023. Bewoners, ondernemers, maatschappelijke en religieuze organisaties gaven hun mening over de parkeermaatregelen. Onder meer via de enquête (11 oktober tot 17 november 2023). De hele evaluatie kunt u lezen op Begin externe link: Evaluatie parkeermaatregelen Scheveningen 2023 (RIS317926)(Externe link), einde externe link..

Contact bij vragen

Heeft u een vraag over de parkeermaatregelen? Bel naar 14070 of stuur een e-mail naar Begin link: parkeren.scheveningen@denhaag.nl, einde link. onder vermelding van ‘Zomerregeling Scheveningen’.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070