Bewonersinitiatieven veiligheid Centrum

Veel bewoners sluiten zich aan bij een bewonersinitiatief veiligheid. Dat is een groep bewoners die samen de veiligheid in hun wijk willen verbeteren. Bewoners kunnen daardoor prettiger in hun wijk wonen en leven.

In de stad werken ongeveer 500 Haagse vrijwilligers mee in deze bewonersinitiatieven veiligheid. Dat kan als lid van een buurt- of nachtpreventie- of buurtinterventieteam. Of als straatvertegenwoordiger.

Surveilleren in de wijk

Vanuit de bewonersinitiatieven veiligheid surveilleren (controleren) de bewoners in hun buurt. Met de wijkagent hebben zij afspraken gemaakt over:

  • waarop ze moeten letten
  • wanneer ze surveilleren
  • hoe ze de wijkagent op de hoogte houden

Deze afspraken zijn schriftelijk vastgelegd.

Word vrijwilliger

Helpt u mee om de veiligheid in uw straat of buurt te behouden of verbeteren? De bewonersorganisaties en het Begin link: stadsdeelkantoor, einde link. in uw buurt kunnen u meer informatie geven over de initiatieven bij u in de buurt.

Wilt u een eigen initiatief starten? Het stadsdeel en de wijkagent kijken eerst of er genoeg mensen in uw wijk zijn die dat graag willen. Als dat zo is kunt u een initiatief opstarten. Daarvoor gelden spelregels. Bijvoorbeeld hoe vaak u moet surveilleren of uit hoeveel leden uw team bestaat. Bewonersinitiatieven veiligheid die aan alle spelregels voldoen, kunnen Begin link: Subsidie aanvragen, einde link. voor een initiatief.

Voor hulp bij het starten van een initiatief, neem contact op met Begin externe link: PEP Den Haag(Externe link), einde externe link. (Externe link).

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070