Rijbewijs, algemene informatie

Met een rijbewijs mag u een motorvoertuig of bromfiets besturen. Uw rijbewijs is ook een identiteitsbewijs. U kunt zich er in veel gevallen mee legitimeren.

Om bij de gemeente een rijbewijs aan te kunnen vragen, moet u ingeschreven zijn in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Lees alles over rijbewijzen aanvragen bij de gemeente.

Diplomatieke status

Bent u een medewerker van een internationale organisatie of heeft u een diplomatieke status? Dan hebben u en uw familieleden geen Nederlands rijbewijs nodig. U moet wel een geldig buitenlands rijbewijs hebben en een ‘identiteitsbewijs geprivilegieerden’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wilt u toch een Nederlands rijbewijs aanvragen en staat u in Den Haag ingeschreven? Dan kunt u hiervoor terecht op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. Staat u ingeschreven bij het ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan kunt u uw aanvraag indienen bij de Dienst Wegverkeer (RDW)(Externe link) in Veendam.

Internationaal rijbewijs

Een internationaal rijbewijs kunt u niet aanvragen bij de gemeente maar bij de ANWB. Kijk voor meer informatie op de website van de ANWB(Externe link).

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070