Help mee aan betere teksten

Wat vindt u van brieven, formulieren en informatie op de website van de gemeente? Wat kan er beter volgens u? Welke tips kunt u geven?

De gemeente wil dat haar teksten duidelijk zijn voor iedereen. Daarom wil zij graag weten of u de teksten begrijpt. Elke 2 maanden zijn er teksten om te verbeteren.

U gaf uw verbeteringen door voor een brief van de stadsdelen. De brief ging over het snoeien van overhangende takken. Ook gaf u deze brief een cijfer. Dank u wel!

Hieronder leest u de definitieve tekst. U gaf deze tekst gemiddeld een 8,2. Voor de toon van de brief gaf u gemiddeld een 7,9. Dat betekent dat de gemeente voortaan deze brief gebruikt.

Onderwerp: Snoeien van overhangende takken

Beste bewoner,

De gemeente Den Haag werkt samen met u aan een schone en veilige stad. Daarbij horen ook goed begaanbare wegen, voet- en fietspaden. Wij hebben gezien dat er takken van bomen of struiken uit uw (gevel)tuin over de weg of het pad hangen. Deze takken zijn hinderlijk of zelfs gevaarlijk als mensen hierdoor moeten uitwijken. Daarom sturen wij u deze brief.

Wij vragen u om de overhangende takken te snoeien.

Dan kunnen mensen er weer goed langs. Denk ook aan wandelaars met bijvoorbeeld een rollator of met kinderwagen.

U heeft hier vier weken de tijd voor.

Over vier weken komt een medewerker van de gemeente kijken of u heeft gesnoeid. Heeft u dit niet gedaan, dan kunt u een boete krijgen.

Soms heeft u een kapvergunning nodig vóórdat u mag snoeien (of kappen).

Gaat het om bomen of heel grote struiken met een stamomtrek van meer dan 30 centimeter? U heeft een kapvergunning nodig als u meer dan één derde van de boom of struik verwijdert. De stamomtrek meet u met een meetlint rondom de stam.

Het is in dat geval niet mogelijk om binnen vier weken te snoeien. Meer informatie over het aanvragen van een kapvergunning kunt u vinden op Begin link: www.denhaag.nl, einde link. (via de zoekbalk zoeken op “kappen”).

Neem bij vragen contact op.

Lukt het u niet om de bomen of struiken binnen vier weken te snoeien, bijvoorbeeld omdat u een kapvergunning nodig heeft? Of heeft u vragen over deze brief? Bel dan met (naam) via telefoonnummer … of stuur een mail naar …

 Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

 Stadsdeeldirecteur

Met uw tips worden teksten beter

In de video vertellen mensen wat er beter kan en kunt u zien wat er met de verbeteringen is gedaan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project Betere Teksten? Of heeft u een opmerking over een onduidelijke tekst van de gemeente? Stuur dan een e-mail naar Begin link: directduidelijk@denhaag.nl, einde link. .

Zie ook

Begin link: Direct Duidelijk Den Haag, einde link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070