Parkeren in Scheveningen

In stadsdeel Scheveningen kunt u met en zonder parkeervergunning parkeren. U vindt de vergunningsgebieden onderaan deze pagina.

Belangrijke informatie:

Een dagje naar het strand? Kijk dan op de pagina Bereikbaarheid Haagse stranden om te zien hoe u daar het snelste kan komen.

Proef met vergunninghoudersparkeren

De gemeente startte op 1 mei 2023 een proef met vergunninghoudersparkeren. Dit is in een aantal straten in Scheveningen en in het Oude Centrum. In Scheveningen (vergunningsgebied 43/80) gaat het om de volgende straten:

 • Seinpostduin
 • Jongeneelstraat
 • Pellenaerstraat
 • Harteveltstraat
 • Gevers Deynootweg (bij de Oranjeflats)

De parkeerdruk is in deze straten hoog. Dit komt vooral door (strand)bezoekers. Om bezoekers ertoe te bewegen de parkeergarages en parkeerterreinen te gebruiken, zijn deze straten een vergunninghouderszone. De proef duurt een jaar. De gemeente kijkt in de tussentijd hoe dit beter kan. Iedereen met een parkeervergunning voor bewoners, bedrijven of bezoekers kan hier parkeren. Niet-vergunninghouders mogen alleen tegen betaling van een dagkaart van € 50 parkeren. Voor een minuut of uur betalen kan niet meer.

Parkeren zonder vergunning

Heeft u geen vergunning? Kijk op de kaart met parkeerkosten Den Haag. Daarop ziet u in welke parkeerzone (code tariefgebied) de straat ligt waar u wilt parkeren en wat het kost.

 • Type de straatnaam in de zoekbalk (linksboven op de kaart).
 • Klik dan op de straat waar u wilt parkeren.
 • Er opent een venster waarin de parkeerzone en de kosten staan.
  • Voor het winkelgebied Tesselseplein is in een deel van de Pluvierstraat een groengele zone ingericht. U kunt hier voordelig kort parkeren. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Dit kost € 0,10 per keer met een maximale parkeerduur van 1 uur. De parkeervergunningen Scheveningen/Duindorp zijn hier niet geldig). Bekijk op de kaart hieronder in welk deel de groengele zone geldt.
  • Van 18.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur geldt betaald parkeren zonder maximale parkeerduur. De parkeervergunningen Scheveningen/Duindorp zijn hier dan geldig.
  Op de kaart is met een groene streep aangegeven waar de groengele parkeerregeling geldt.
  Op de kaart is met een groene streep aangegeven waar de groengele parkeerregeling geldt.

Parkeren met vergunning

Heeft u een vergunning? Kijk op de kaart met vergunningsgebieden in Scheveningen. Daarop ziet u in welke parkeerzone de straat ligt waar u wilt parkeren.

Of download hieronder plattegronden van gebieden waar u met een vergunning kunt parkeren. Achter elk vergunningsgebied ziet u het nummer van de parkeerzone in dat gebied.

Let op: van 1 juni tot 1 oktober 2023 start het betaald parkeren in vergunninggebied 43 om 10:00 uur.

Goed om te weten

 • In een aantal gebieden mag u maximaal 60 of 120 minuten parkeren.
 • U kunt geen parkeervergunning aanvragen voor de Strandweg en voor de parkeerterreinen Noordelijk Havenhoofd en Zwarte Pad. Hier geldt het hele jaar betaald parkeren.

Zie ook

  Gepubliceerd: 1 februari 2022Laatste wijziging: 17 juli 2023