Park en Ride Den Haag

Gaat u naar het centrum van Den Haag of naar Scheveningen? Vermijd files en bespaar parkeergeld door te parkeren op 1 van de Park en Ride plaatsen in of vlakbij Den Haag.

Op een Park en Ride (P+R) parkeert u uw auto tegen een voordelig tarief. Vervolgens reist u met het openbaar vervoer van het parkeerterrein naar uw bestemming. Kijk voor de actuele vertrektijden van het openbaar vervoer op www.htm.nl.

P+R Hoornwijck
P+R Hoornwijck

P+R Hoornwijck

Laan van Zuid Hoorn 38
2289 DE Rijswijk

Bij P+R Hoornwijck parkeert u uw auto 24 uur per dag droog en veilig in een afgesloten parkeergarage. In de garage is plaats voor 444 auto’s. Er zijn 6 oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Routebeschrijving

Op de A4, A12 en A13 staan voor het verkeersplein Ypenburg borden 'P+R Hoornwijck'. Volg deze borden naar de parkeergarage aan de Laan van Zuid Hoorn 38 in Rijswijk. De tramhalte 'Laan van ’s-Gravenmade' waar tram 15 stopt is op 260 meter afstand. Deze tram rijdt elke 10 tot 15 minuten en brengt u naar de binnenstad van Den Haag. Kijk voor de actuele route en vertrektijden op www.htm.nl.

Hoe werkt het?

Koop na het inrijden van de garage bij de betaalautomaat een P+R-kaart. Die kaart gebruikt u om weer uit te rijden en als retourkaart voor de tram. U hoeft met de kaart niet in en uit te checken in de tram. De kaart is geldig als retour op HTM tramlijnen 1 en 15 tussen de haltes 'Broekpolder' of 'Laan van ’s-Gravenmade' en zone centrum (zonenummer 5400).

Kosten

 • € 5 voor 1 persoon
 • € 6 voor 2 personen
 • € 7 voor 3 personen
 • € 8 voor 4 personen
 • € 9 voor 5 personen

Langer dan 1 dag parkeren?

Langer dan 1 dag parkeren kan ook. Voor de terugrit met de tram betaalt u dan voor elke persoon het normale reistarief (met de OV-chipkaart of door een kaartje bij de bestuurder te kopen). Het parkeren kost € 1,25 per uur met een maximum van € 7,50 voor elke extra dag. Als u terugkomt op het terrein van P+R Hoornwijck, stopt u de uitrijkaart in de betaalautomaat. Nadat u het gevraagde bedrag heeft betaald, kunt u uitrijden.

Parkeer uw auto veilig en rijd verder met de tram
Parkeer uw auto veilig en rijd verder met de tram

Park+Beach Scheveningen

Q-Park CS-New Babylon
Prins Willem-Alexanderweg 5
2595 BH Den Haag

Parkeer in het weekend voordelig in Q-Park New Babylon. Reis in 15 minuten naar Scheveningen met tram 9. Reserveer vooraf een parkeerplek via www.parkandbeach.nl.

Hoe werkt het?

 • Reserveer een parkeerplek voor vrijdagavond vanaf 18.00 uur, zaterdag of zondag via de website.
 • Na betaling krijgt u een e-ticket met een QR-code.
 • Print het e-ticket uit.
 • Met de QR-code op het e-ticket rijdt u Q-Park CS-New Babylon in. Uw e-ticket is uw retour vervoersbewijs voor HTM tram 9 naar Scheveningen.

Kosten

 • € 5 voor 1 persoon
 • € 6 voor 2 personen
 • € 7 voor 3 personen
 • € 8 voor 4 personen
 • € 9 voor 5 personen
Parkeergarage Babylon
Parkeergarage Babylon

P+R De Uithof

Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

De parkeerplaats van sportcentrum De Uithof is een gratis P+R-terrein. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's. Vanaf P+R De Uithof reist u met RandstadRail 4 in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag.

P+R Bronovo

Bronovolaan 5
2597 AX Den Haag

Vanaf de P+R Bronovo reist u met bus 22 in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag. U kunt een parkeerplek reserveren via de app 'UIT-JE-AUTO' die te downloaden is in de appstore en de Play Store. Kijk op www.uitjeauto.nl voor meer informatie.

P+R Station Ypenburg

Prinses Maximaplein
Den Haag

Op P+R Station Ypenburg parkeert u gratis. Er zijn 4 oplaadpunten voor elektrische auto's. Vanaf dit parkeerterrein reist u met de trein in 8 minuten van Station Ypenburg naar station Den Haag Centraal.

P+R ’t Schouw

Plesmanlaan 102
2332 CB Leiden

Op P+R ’t Schouw parkeert u gratis. Dit terrein met busstation ligt aan de A44 (afslag 8) bij Leiden. Vanaf het busstation rijden 6 bussen per uur naar Den Haag. Met de bus reist u in ongeveer 30 minuten naar het centrum van Den Haag.

P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië (Mariahoeve)

Van Alphenstraat 102
2274 NE Voorburg

U parkeert op het Q-Park P+R-terrein van Station Laan van Nieuw Oost-Indië voor € 2,19 per uur. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische auto's.

Reist u verder met de trein? Dan krijgt u korting op het maximale dagtarief. Vanaf het treinstation reist u met de trein of RandstadRail binnen 5 minuten naar het centrum van Den Haag. Bus 23 rijdt vanaf de Laan van Nieuw Oost-Indië in ongeveer 20 minuten naar Scheveningen.

P+R World Forum

Churchillplein 10
2517 JW Den Haag

Als er geen grote congressen of evenementen zijn kunt u terecht in de parkeergarage bij World Forum. Reserveer vooraf een parkeerplaats via www.uitjeauto.nl.

Vanaf World Forum reist u per bus of tram in 10 minuten naar Scheveningen Strand of in 15 minuten naar het centrum van Den Haag.

Meer informatie

Meer informatie over het P+R beleid vindt u in de Doorontwikkeling P+R (RIS294704).

Gepubliceerd: 31 oktober 2017Laatste wijziging: 19 december 2017