Park en Ride Den Haag

Gaat u naar het centrum van Den Haag of naar Scheveningen? Vermijd files en bespaar parkeergeld door te parkeren op 1 van de Park en Ride of Park+Beach plaatsen in of vlakbij Den Haag.

Op een Park en Ride (P+R) parkeert u uw auto tegen een voordelig tarief. Vervolgens reist u met het openbaar vervoer of een deelfiets van het parkeerterrein naar uw bestemming.

Bekijk de dichtstbijzijnde P + R locatie

Parkeer uw auto voordelig en reis snel verder met openbaar vervoer of fiets.

Kijk voor de actuele vertrektijden op www.htm.nl.

Q-Park CS-New Babylon
Q-Park CS-New Babylon

Park + Beach

Prinses Irenestraat 1
2595 BD Den Haag

Parkeer voordelig bij Q-park CS-New Babylon en reis makkelijk en snel met tram 9 naar het strand in Scheveningen. Online reserveert u 1 kaartje dat geldig is voor het parkeren en voor de tram. Het kaartje is 24 uur geldig en kost € 5 voor 1 persoon. Elke medereiziger kost € 1 extra. Er kunnen maximaal 5 medereizigers mee. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.
Park + Beach is geldig op vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag en zondag de hele dag.

Hoe werkt het?

Lees alle informatie op de Park + Beach website. U kunt vanaf 1 maart 2021 direct uw kaartje voor Park + Beach (parkeerkaart + retourkaartje tram 9) reserveren.

P+R Hoornwijck
P+R Hoornwijck

P+R Hoornwijck

Laan van Zuid Hoorn 38
2289 DE Rijswijk

Bij P+R Hoornwijck parkeert u uw auto 24 uur per dag droog en veilig in een afgesloten parkeergarage. In de garage is plaats voor 444 auto’s. Er zijn 6 oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Routebeschrijving

Op de A4, A12 en A13 staan voor het verkeersplein Ypenburg borden 'P+R Hoornwijck'. Volg deze borden naar de parkeergarage aan de Laan van Zuid Hoorn 38 in Rijswijk. De tramhalte Laan van ’s-Gravenmade waar tram 15 stopt, is op 260 meter afstand. Deze tram rijdt elke 10 tot 15 minuten en brengt u naar de binnenstad van Den Haag. Kijk voor de actuele route en vertrektijden op www.htm.nl.

Hoe werkt het?

Koop na het inrijden van de garage bij de betaalautomaat een P+R-kaart. Die kaart gebruikt u om weer uit te rijden en als retourkaart voor de tram. U hoeft met de kaart niet in en uit te checken in de tram. De kaart is geldig als retour op HTM tramlijnen 1 en 15 tussen de haltes Broekpolder of Laan van ’s-Gravenmade en zone centrum (zonenummer 5400).

Zie ook: Bekijk de video Hoe werkt P+R Hoornwijck?

Kosten

Kijk voor de kosten op de website van Q Park

  Langer dan 1 dag parkeren?

  Langer dan 1 dag parkeren kan ook. Voor de terugrit met de tram betaalt u dan voor elke persoon het normale reistarief. Check in met een ov-chipkaart of koop een kaartje bij de bestuurder.

  Kijk voor de actuele parkeertarieven op de website van Q-Park Als u terugkomt op het terrein van P+R Hoornwijck, stopt u de uitrijkaart in de betaalautomaat. Betaal het gevraagde bedrag en u kunt uitrijden.

  Parkeer uw auto veilig en rijd verder met de tram
  Parkeer uw auto veilig en rijd verder met de tram

   Park en Bike Duindigt

   Waalsdorperlaan 34
   2244 BN Wassenaar

   Parkeer uw auto op een gereserveerde parkeerplek en fiets in 14 minuten naar de boulevard van Scheveningen.

   Hoe werkt het?

   • Reserveer op www.parkenbikedenhaag.nl een datum.
   • Kies uit een fiets met terugtraprem of een fiets met versnelling.
   • Parkeer uw auto op de gereserveerde dag en haal de Haagsche stadfiets op bij Park en Bike

   P+R De Uithof en Park en Bike De Uithof

   Jaap Edenweg 10
   2544 NL Den Haag

   De parkeerplaats van sportcentrum De Uithof is een gratis P+R-terrein. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's. Vanaf P+R De Uithof reist u met RandstadRail 4 in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag.

   Fietsen vanaf de Uithof

   Op deze locatie kunt u in plaats van de tram ook de fiets pakken. Parkeer uw auto en ga verder op de fiets. Vanaf P+R De Uithof fietst u in 17 minuten naar het strand en de duinen van Kijkduin. Het Bedrijventerrein Zichtenburg - Kerketuinen - Dekkershoek bereikt u in 6 minuten.

   Zo werkt het:

   • Reserveer op www.parkenbikedenhaag.nl een datum.
   • Kies uit een fiets met terugtraprem(€ 8 per dag) of een fiets met versnelling (€ 10 per dag).
   • Parkeer uw auto op de gereserveerde dag en haal de Haagsche stadfiets op bij Park en Bike

   P+R Bronovo

   Bronovolaan 5
   2597 AX Den Haag

   Op P+R Bronovo parkeert u tegen gereduceerd tarief. Vanaf dit parkeerterrein reist u met bus 22 in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag.

   Zo werkt het:

   • Reserveer via de app 'UIT-JE-AUTO' een parkeerplek. De app is te downloaden in de appstore en de Play Store. Kijk op www.uitjeauto.nl voor meer informatie.
   • Via www.uitjeauto.nl kunt u ook aanvullend vervoer online regelen naar uw eindbestemming.
    De kosten hiervan komen bovenop het parkeertarief.
   • Parkeer uw auto op de gereserveerde dag en reis met uw e-ticket verder met het vervoer van uw keuze.

    P+R Station Ypenburg

    Prinses Maximaplein
    Den Haag

    Op P+R Station Ypenburg parkeert u gratis. Er zijn 4 oplaadpunten voor elektrische auto's. Vanaf dit parkeerterrein reist u met de trein in 8 minuten van Station Ypenburg naar station Den Haag Centraal.

    P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië (Mariahoeve)

    Van Alphenstraat 102
    2274 NE Voorburg

    U parkeert op het Q-Park P+R-terrein van Station Laan van Nieuw Oost-Indië voor € 2,19 per uur. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische auto's.

    Reist u verder met de trein? Dan krijgt u korting op het maximale dagtarief. Vanaf het treinstation reist u met de trein of RandstadRail binnen 5 minuten naar het centrum van Den Haag. Bus 23 rijdt vanaf de Laan van Nieuw Oost-Indië in ongeveer 20 minuten naar Scheveningen.

    P+R World Forum

    Churchillplein 10
    2517 JW Den Haag

    Als er geen grote congressen of evenementen zijn kunt u terecht in de parkeergarage bij World Forum. Reserveer vooraf een parkeerplaats via www.uitjeauto.nl.

    Vanaf World Forum reist u per bus of tram in 10 minuten naar Scheveningen Strand of in 15 minuten naar het centrum van Den Haag.

    OV-chipkaart of losse kaartjes

    Vanaf bovenstaande P+R locaties kunt u met uw OV-chipkaart verder reizen met de tram. Heeft u geen OV-chipkaart, dan kunt u met de HTM ticket app heel eenvoudig een tramkaartje kopen. Kijk op www.htm.nl voor meer informatie.

    Meer informatie

    Meer informatie over het P+R beleid vindt u in de Doorontwikkeling P+R (RIS294704).

    Gepubliceerd: 16 december 2019Laatste wijziging: 10 december 2020