Kenteken op uw parkeervergunning wijzigen

Een bewonersparkeervergunning en een parkeervergunning voor vakantiebezoekers zijn gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Heeft u een nieuwe of tijdelijk een andere auto? Geef dan gratis een kentekenwijziging door.

Kenteken wijzigen

U kunt maximaal 4 keer per kalenderjaar een kentekenwijziging doorgeven. Het maakt daarbij niet uit of u dit voor een bewonersparkeervergunning of parkeervergunning voor vakantiebezoekers doet. Een wijziging is gratis. U kunt vanaf de ingevulde wijzigingsdatum parkeren met uw nieuwe auto.

U kunt een permanente wijziging of een tijdelijke wijziging opgeven. Voor de wijziging van een parkeervergunning voor vakantiebezoekers kiest u voor 'Kenteken tijdelijk wijzigen'.

Kenteken permanent wijzigen

Kenteken permanent wijzigen

Kenteken tijdelijk wijzigen

Kenteken tijdelijk wijzigen

U vult de begindatum in en de datum tot en met wanneer de wijziging geldt.  U kunt een tijdelijke kentekenwijziging voor maximaal 1 maand opgeven.

Krijgt u uw auto eerder terug dan gedacht? Geef dan via 'Kenteken permanent wijzigen' de kentekenwijziging door.

Krijgt u uw auto later terug dan gedacht? Dan is dit opnieuw een tijdelijke wijziging. Geef via 'Kenteken tijdelijk wijzigen' de kentekenwijziging door.

Bevestiging per e-mail

U krijgt altijd een bevestiging per e-mail. Heeft u geen e-mail gehad? Dan is er iets niet goed gegaan bij het invullen. Uw wijziging is niet bekend bij de gemeente. Probeer het kenteken opnieuw te wijzigen.

Wijziging doorgeven via MijnDenHaag

U kunt de kentekenwijziging ook doorgeven in MijnDenHaag. U logt in met DigiD op MijnDenHaag. Heeft u nog geen DigiD? Vraag uw DigiD dan aan via www.digid.nl/aanvragen.

Kentekenwijziging doorgeven in MijnDenHaag
Kenteken wijzigen

Geen DigiD? Vraag dan uw DigiD aan

Wijziging doorgeven aan de balie

U kunt een kentekenwijziging ook doorgeven aan de balie. Maak hiervoor een afspraak voor een tijdelijke wijziging of een afspraak voor een permanente wijziging.

Opsturen of meenemen bij een permanente wijziging

Heeft u een nieuwe auto gekocht, een leaseauto of rijdt u in een auto van uw werkgever? Dan moet u bij een wijziging extra documenten opsturen of meenemen. Bij een tijdelijke wijziging van uw kenteken hoeft dit niet.

Dit zijn de extra documenten:

 • Bij een nieuwe auto die nog niet in het systeem van de RDW staat: een ingescande kopie van de aankoopbon, van kentekenbewijs 1A en 1B of van uw kentekencard (de kaart die het oude kentekenbewijs 1A en 1B vervangt).
 • Bij een leaseauto: een ingescande kopie van het leasecontract op uw naam.
 • Als u permanent in een auto van uw werkgever rijdt: een ingescande kopie van een werkgeversverklaring.

  Wijziging voor iemand anders doorgeven

  Aan de balie is het ook mogelijk om een kentekenwijziging voor iemand anders door te geven. Dit kan alleen op afspraak. U neemt het volgende mee:

  • uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
  • een kopie van het paspoort, identiteitskaart of rijbewijs van de persoon voor wie u de wijziging doorgeeft
  • een schriftelijke machtiging. Hierin geeft de persoon waarvoor u de wijziging doet u toestemming. Deze persoon zet zijn of haar handtekening onder de machtiging.