Parkeervergunning voor sportverenigingen aanvragen

Sportverenigingen kunnen met een parkeervergunning voor sportverenigingen hun vrijwilligers laten parkeren in de buurt van de sportvereniging, zonder dat zij ter plekke hoeven te betalen.

Voorwaarden

De sportvereniging moet zijn aangesloten bij een door het NOC*NSF erkende sportbond. Zie hiervoor NOC*NSF. De sportvereniging moet met een huur- of koopovereenkomst kunnen aantonen dat de club structureel gebruikmaakt van een sportaccommodatie in een gebied met betaald parkeren in Den Haag.

Nodig bij uw aanvraag

 • Kopie van uw huur- of koopcontract. Een kopie is niet nodig wanneer de vereniging gebruikmaakt van een gemeentelijke sportaccommodatie in Den Haag of wanneer de accommodatie in eigendom is van de vereniging en het adres gelijk is aan het vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel.
 • Het ledenaantal dat is ingeschreven bij de sportbond waarbij uw vereniging is aangesloten.

Hoe werkt het?

Met de parkeervergunning voor sportverenigingen heeft u recht op een bepaald aantal parkeeruren per jaar (parkeertegoed).

Sportverenigingen komen in aanmerking voor 1.000 uur per jaar, vermeerderd met 200 uur per 50 leden.

 • Bij 1 tot en met 50 leden: 200 extra uren.
 • Bij 51 tot en met 100 leden: 400 extra uren (totaal).
 • Bij 101 tot en met 150 leden: 600 extra uren (totaal), enzovoorts.
 • Gebruikers van de parkeervergunning moeten bij het parkeren aan- en afmelden. Dit werkt hetzelfde als bij de gewone parkeervergunning voor bezoekers.
Zie ook: Bezoek aan- en afmelden voor parkeren via kenteken

  Kosten

  € 100 voor de 1e 1.000 uur en € 50 voor iedere 200 uur daarboven. Kosten gelden per vergunningjaar (september tot en met augustus).

  Parkeeruren meenemen

  Heeft u aan het eind van het vergunningjaar nog uren over? En heeft u op tijd betaald voor het nieuwe vergunningjaar? Dan neemt u automatisch maximaal 200 overgebleven uren mee naar de volgende periode.

  Hoelang duurt het?

  Binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt u bericht van de gemeente.

  Aanvragen

  Aanvraagformulier Sportvereniging (PDF, 105 kB)