Parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven aanvragen

Bent u aannemer of heeft u een onderhoudsbedrijf? Met een parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven kunt u 1 dag, een week, een maand, een kwartaal of een jaar parkeren in (bijna) alle straten in Den Haag waar betaald parkeren geldt zonder ter plekke te hoeven betalen.

Voorwaarden

 • U staat als aannemer of als onderhoudsbedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en heeft een opdracht in Den Haag.
 • Voor de week-, maand-, kwartaal- en jaarparkeervergunning moeten opgegeven kentekens bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer op naam staan van het bedrijf.
 • Staat een kenteken niet op naam van het bedrijf, dan moet u aannemelijk maken dat het voertuig wordt gebruikt voor het uitvoeren van werkzaamheden van het bedrijf.

Waar is de parkeervergunning geldig?

 • De dagvergunning is geldig in alle straten van Den Haag.
 • Met een week-, maand-, kwartaal- en jaarvergunning kunt u niet in alle straten van Den Haag parkeren. Meerdaagse parkeervergunningen zijn overdag en soms op (koop)avonden niet geldig in winkelstraten.
  Wilt u weten waar u wel en niet mag parkeren met uw week-, maand-, kwartaal- of jaarvergunning? Bekijk dan de (bedrijven)vergunningsplattegrond van het gebied, waar u werkzaamheden uitvoert.
  U vindt de plattegrond op de pagina Overzicht plattegronden parkeervergunningen.

Kosten

De tarieven per kenteken in 2022:

€ 14,25 per dag

€ 41,50 per week

€ 103,75 per maand

€ 259,45 per kwartaal

€ 882,05 per jaar

  Aanmelden als onderhoudsbedrijf

  • Vraagt u de parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven voor de 1e keer aan? Meld dan eerst een project voor onderhoudswerkzaamheden aan.
  • Stuur een opdrachtbon van de werkzaamheden mee. In de opdrachtbon moet staan waar u de werkzaamheden verricht en de datum(s) waarop u de werkzaamheden verricht.

  Project aanmelden

  Hoelang duurt het?

  • Na het aanmelden van een project voor onderhoudswerkzaamheden krijgt u binnen 2 werkdagen een reactie.
  • Is uw bedrijf al aangemerkt als onderhoudsbedrijf, dan kunt u direct een parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven aanvragen. Als u digitaal een dagvergunning aanvraagt, ontvangt u de eerstvolgende werkdag een meldnummer en pincode om een kenteken aan te melden.
  • De week-, maand-, kwartaal- en jaarvergunningen worden afgegeven op kenteken. Er wordt voor het ingevoerde kenteken direct een parkeerrecht geregistreerd met als ingangsdatum de dag waarvoor de vergunning is aangevraagd. Uiterlijk 5 werkdagen ná uw aanvraag ontvangt u een reactie.

  Aanvragen parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven

  Is uw bedrijf als onderhoudsbedrijf aangemerkt, dan kunt u direct een parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven aanvragen.

  Dagparkeervergunning

  Vraagt u digitaal een dagvergunning aan, dan ontvang u na uw aanvraag en betaling via iDeal de eerstvolgende werkdag een meldnummer en pincode. Hiermee kunt u kentekens aanmelden.

  Dagparkeervergunning aanvragen

  Kentekens aanmelden dagparkeervergunning

  • Heeft u een dagvergunning aangevraagd en een meldcode en pincode ontvangen? Dan kunt u kentekens aanmelden via het formulier Meld een kenteken aan.
  • Bij het aanmelden van de dagvergunning geeft u 1 tot 3 kentekens door met begin- en einddatum van parkeren.

  Kenteken aanmelden

  Week-, maand-, kwartaal- of jaarparkeervergunning aanvragen

  De week-, maand-, kwartaal- en jaarvergunning wordt afgegeven op 1 kenteken. U mag bij de maand- en kwartaalvergunning maximaal 2 keer en bij de jaarvergunning 4 keer een kentekenwijziging doorgeven. Dit kunt u doorgeven door een e-mail te sturen naar klussenbusparkeervergunningen@denhaag.nl. onder vermelding van het vergunningnummer, het oude en nieuwe kenteken en de gewenste datum van wijziging. Geef uw wijziging 2 werkdagen voor de gewenste ingangsdatum door.

  Week- , maand-, kwartaal- of jaarvergunning aanvragen (PDF, 121,7 kB)