Wielklem

De gemeente kan in een aantal situaties een wielklem plaatsen op een voertuig. Dit kan een gele of een rode wielklem zijn.

Gele wielklem

U kunt een wielklem op uw auto krijgen als u een parkeerbon krijgt.

Gele wielklem laten verwijderen

Om de wielklem weg te laten halen, neemt u contact op met het loket van de wegsleepdienst (Barendregt B.V.) via telefoonnummer (010) 506 05 83. U moet de kosten voor de wielklem en de parkeerbon direct betalen. U kunt pinnen waar u hebt geparkeerd of contant betalen bij het loket. De wielklem wordt daarna weggehaald. Heeft u de wielklem na 24 uur nog niet betaald? Dan wordt uw auto weggesleept.

Kosten

  • Het bedrag van de parkeerbon
  • Het bedrag van de wielklem is € 306

Rode wielklem

U kunt een rode wielklem op uw auto krijgen als de deurwaarder van Belastingzaken beslag legt op uw auto. Dit gebeurt als u een achterstand heeft in de betaling van uw gemeentelijke belastingen.

Rode wielklem laten verwijderen

Pas als de gehele belastingschuld is betaald, wordt de klem verwijderd. Kunt u niet betalen? Dan sleept de gemeente de auto weg en wordt de auto verkocht. De opbrengst wordt afgetrokken van uw openstaande schuld. Een eventuele restschuld wordt op een andere manier ingevorderd. Voor vragen over de rode wielklem kunt u contact opnemen met Belastingzaken.

Gepubliceerd: 12 oktober 2021Laatste wijziging: