Wegslepen voertuigen

Staat een voertuig verkeerd geparkeerd? Dan kan de gemeente het voertuig wegslepen. Ook voertuigen die een wielklem hebben gekregen, kunnen na 24 uur worden weggesleept.

Het weggesleepte voertuig wordt naar de stalling van het bewaarpunt weggesleepte voertuigen gebracht.

Weggesleepte auto terugkrijgen

Om uw voertuig terug te krijgen, gaat u naar het loket van het bewaarpunt weggesleepte voertuigen. Daar moet u de kosten voor het wegslepen en voor de stalling van uw voertuig betalen. U krijgt dan een bewijs van betaling en kunt uw auto weer meenemen.

Kosten

  • Bedrag van uw bekeuring.
    Hoe hoog de bekeuring is, ligt aan de overtreding die u heeft gemaakt. U krijgt hiervoor een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau thuisgestuurd.
  • Kosten wegslepen en stalling.
    De kosten voor het wegslepen en de stalling bij de wegsleepdienst zijn € 306. Blijft uw voertuig langer dan 24 uur staan? Dan komt daar per dag € 25 bij.

Niet opgehaalde auto’s

Auto’s die niet worden opgehaald, worden uiteindelijk geveild. Dat gebeurt zodra het openstaande bedrag aan boetes meer wordt dan wat de auto waard is (de dagwaarde).

Bezwaar tegen wegslepen

Bent u het niet eens met het wegslepen van uw voertuig? Nadat u uw voertuig heeft opgehaald en de kosten van het wegslepen heeft betaald, kunt u bezwaar maken tegen het wegslepen.

Zie ook:

Gepubliceerd: 1 januari 2017Laatste wijziging: 26 mei 2021